Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzeo po 600 € od 12 osoba da bi ih prevezao preko granice: Pritvor za osumnjičenog krijumčara iz Smedereva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omogućio im je nezovoljeni tranzit kroz Srbiju, uhapšen kod sela Mihajlovac

  • 0
Hapsenje migranata, migranti Foto: MUP

N.M. (22) osumnjičenom da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je 24. septembra u popodnevnim satima, upravljajući putničkim motornim vozilom iznajmljenim u Beogradu, za obećanu naknadu u iznosu od 600 eura, omogućio nedozvoljeni tranzit kroz Republiku Srbiju, od Dimitrovgrada ka Beogradu, dvanaestorici migranata, državljana Republike Sirije, kojom prilikom je od strane policijskih službenika zaustavljen na delu državnog puta A1 kod sela Mihajlovac.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi vrši i ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvoljeni prelaz granice Srbije ili nedozvoljeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkreni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak velike akcije hapšenja migranata, nađeno i oružje: Jedan mrtav, troje ranjeno u Subotici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA