≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić se sastao sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem: Ovo su teme sastanka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Gašić pohvalio je i realizaciju zajedničkih akcija koje su sprovele dve policije

  • 1
Ministar Gasic-sastanak sa ministrom bezbednosti BiH Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić sastao se danas u Beogradu sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem sa kojim je razgovarao o saradnji dva ministarstva u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija i bezbednosti granice.

Ministar Gašić je istakao da Republika Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i da ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u cilju očuvanja regionalne bezbednosti.

Gašić je dodao da je zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanja iregularnih migracija od ključnog značaja za obe države, imajući u vidu da, kao tranzitne zemlje, obe trpe pritisak masovnih migracija.

Ministar Gašić pohvalio je i realizaciju zajedničkih akcija koje su sprovele dve policije.

Ministar Nešić zahvalio se Republici Srbiji na izbalansiranom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i ocenio da je Srbija jaka

i stabilna država koja teži očuvanju mira i stabilnosti celog regiona.

Ministri su se saglasila da je neophodno nastaviti sa bliskom komunikacijom i koordinacijom dva ministarstava u cilju veće bezbednosti građana, kroz unapređenje saradnje i organizaciju zajedničkih obuka dveju policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    9. oktobar 2023 | 16:37

    Pravi ministar......u auta se sipa po 1000dinara,uniforme pocepane,obuću dobili pre 6 godina,povećanja nema,toplog obroka nema,regresa nema,dnevnice 150dinara, tonera nema, popravke vozila nema al zato ima pevača,privatnih fakulteta, majora,kapetana još malo neće ni biti običnih smrtnika policajaca postaće MUP najškolovanije ministarstvo sve strukovne škole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA