Vreme čitanja: oko 2 min.

DNK majke dečaka koji je pucao u Ribnikaru pronađen na čauri metka u učionici: Optuženi i ljudi iz streljane

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužilaštvo traži dve godine i šest meseci zatvora za majku dečaka

  • 1

Protiv oca K. K. koji je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" podignuta je optužnica i prosleđena sudu na odlučivanje. Na svojih 267 strana, ona ne tereti samo oca, već i majku dečaka, kao i predsednika streljačkog kluba u koji je K. K. išao i instruktora u streljani.

Kako je u okviru vanrednof obraćanja rekao glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, majka K. K. tereti se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija jer je, kako je utvrdila istraga, i sama koristila ili barem dodirivala oružje kojim je izvršen stravični zločin.

Ona je optužena za neovlašćeno držanje municije. To te optužbe došlo je jer je upravo njen DNK pronađen na čauri metka koja je pronađena u kabinetu istorije, u kom je K. K. ispalio 45 metaka u svoje drugove i drugarice iz odeljenja.

Optužnica obuhvata i predsednika streljačkog kluba u koji je Vladimir Kecmanović vodio sina kako bi ga obučio da puca, a pritom insistirao da puca baš iz njegovog oružja, što je dečaku znatno olakšalo rukovanje oružjem i preciznost tokom pucnjave, kao i instruktora koji je radio u streljani. Obojica se terete za davanje lažnog iskaza.

Kako je objasnio glavni javni tužilac, Ratko I. je rekao da nije video dečaka da puca, da ga je samo jednom, preko video nadzora, video kako dotrčava do oca koji puca i da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje. On je rekao i da nikada nije upoznao K. K., niti sa njim bio na vatrenoj liniji, a takav iskaz je, ističe tužilac, suprotan dokazima koji su prikupljeni.

Okrivljeni Nemanja M. takođe je lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Vladimir Kecmanović na svoju odgovornost sinu dao da puca jer on to, kako je rekao u svom iskazu, nije video. On je dodao da bi, da je video dete u streljani, sigurno sankcionisanisao takvo postupanje. Rekao je i da mu nije poznato ni da li je Kecmanović sa bilo kim dolazio u streljanu da puca. Njegov iskaz je takođe u suprotnosti sa dokazima do kojih su policija i tužilaštvo došli tokom istrage.

Optužnica je prosleđena sudu na odlučivanje, a tužilaštvo je zatražilo da Kecmanoviću bude produžen pritvor, kao i da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora. Predloženo je da Miljana Kecmanović bude osuđena na dve godine i šest meseci zatvora, a predsednik streljačkog kluba i instruktor na po tri godine.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak privođenja iz drugog ugla: Ovo je učenik koji je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA