Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik policije u Leskovcu Tomislav Ilić izneo rezultate rada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršeno je 14 zaplena heroina

  • 0
Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Policija Foto: Mateja Beljan

U prvih devet meseci, počev od prvog januara tekuće godine pa do prvog oktobra, leskovačka Policijska uprava dala je značajan doprinos na suzbijanju kriminaliteta u Jablaničkom upravnom okrugu, odnosno na jugu Srbije.

Načelnik ove uprave Tomislav Ilić u razgovoru sa novinarima izneo je veći broj podataka koji potvrđuju svestranu angažovanost i predanost leskovačke policije.

"Rasvetljavanje krivičnih dela poečev od januara pa do danas urađeno je u visokom procentu od 71,60 odsto. Ukupno je otkriveno 914 krivičnih dela,od kojih 56 njih iz oblasti privrednog kriminala, 35 nedela iz oblasti ekološkog kriminala,14 krivičnih dela iz oblasti visoko tehničkog kriminala,i drugih oblasti krimiunala. Sva teža krivična dela uspešpno su rešena i blagovremeno sudskli procesuirana"...,naglasio je načelnik Ilić.

U fokusu vrednih leskovačkih policajaca bilo je sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih supstanci. U ovom periodu podneto je 118 krivičnih prijava,i realizovano je 158 zaplena narkotika i sredstva za plasman istih.

Izvršeno je 14 zaplena heroina u količini od oko 651 gram.Bilo je 15 zaplena kokaina u količini od 119 grama,7 zaplena afetamina odnosno 186 grama,kao i 62 zaplene raznih tableta i drugih narko-supstanci.

U ovom periodu bilo je 4 hapšenja dilera na licu mesta i 7 policijskih zadržavanja istih od 48 sati... Tokom jučerašnjeg dana 9-og oktobra u okolini Lebana otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane i sušara za sušenje iste.

Tokom ovih devet meseci leskovačka policija dala je značajan doprinos i u poštovanju Zakona o bezbednosti saobraćaja što potvrdjuje podatak da se broj udesa na leskovačkim uliucama znatno umanjio u odnosu na isti period prošle godine, a naveliko odobravanje brojnih Leskovčana.

(Telegarf.rs. T.S. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA