≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Darku je jetra zgužvana kao sunđer, šanse da preživi su male": Potresne reči porodice povređenog radnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je dete, ima 22 godine. Ima dete od dve godine - kaže kroz suze član porodice

  • 8

U fabrici u Obrenovcu preksinoć oko dva sata pokle ponoći došlo je do nesreće u proizvodnom pogonu kada je jedan radnik poginuo, a drugi je teško povređen. Darko L. (22) i dalje je u kritičnom stanju, a imao je tešku operaciju koja je trajala sedam sati.

Naime, do nesreće je došlo kada je tokom rada na mašini "Tocilo" došlo do pucanja kamena i povređena su dvojica radnika. G. C. (43) je preminuo u Domu zdravlja u Obrenovcu, dok se za Darkov život i lekari i dalje bore. Kako je potvrđeno za Telegraf.rs, mladić je u teškom zdravstvenom stanju.

- Njegovo stanje je jako kritično. Jetra mu je 90 odsto uništena. Danas je imao tešku operaciju, skidali su tampone sa jetre. Ona je zgužvana kao sunđer, pa što se primi, primi se, i čekaju da prestane krvarenje. Nema ušivanja. Ona mora da zaceli sama - kažu za Telegraf.rs iz Darkove porodice.

Kako dodaju, šanse su minimalne da oporavak prođe kako treba ili da uopšte preživi, a Darko se, pošto ne sme da se pomera, nalazi u veštačkoj komi.

- Doktor koji ga je operisao je vrhunski stručnjak. Na televiziji je rekao da težu operaciju nje imao ni video tokom cele svoje karijere. Operacija je trajala sedam sati. Posle dva do dva i po sata pacijenti obično umru na operacionom stolu. To je neki maksimum koji organizam može da izdrži jer je jetra regulator temperature i svega. On kao da je klinički mrtav. Aparati mu održavaju rad mozga, srca i pluća. To je kao kad ode jedan deo na motoru, ostatak ne može da radi. Tako i ovde organizam ne može da funkcioniše - kaže član porodice.

Porodica je optimistična, nadaju se da će Darko da se oporavi jer je uspeo da izdrži tako dugu i napornu operaciju.

- On je dete, ima 22 godine. Ima dete od dve godine - kaže kroz suze član porodice.

Podsetimo, istraga nesreće je u toku, a iz kompanije u kojoj se dogodila rekli su da se takva nesreća dosad nije dogodila u drugim zemljama.

- Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo - naveli su iz kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. oktobar 2023 | 13:24

    Želim da mali preživi i da se oporavi! Molim se za njega! Potreban je porodici. Mlad je

  • Dragi zeka

    20. oktobar 2023 | 15:18

    Zanimljivo je da nigde ne piše o kojoj se kompaniji radi i to ne samo u ovom tekstu, nego ni u tekstovima koji su navedeni kao povezani sa ovim slučajem. Inače, tocilo je brusni kamen, a brusni kamen može da pokne samo ako se istroši više nego što je proizvođač označio kao bezbedno. Dakle, ili neko od radnika nije hteo da gubi vreme i menja istrošeni kamen, jer bi gobio od radne norme ili ih je poslodavac terao da rade sa dotrajalim brusnim kamenom.

  • SVM

    20. oktobar 2023 | 13:31

    Kao i uvek,mi ispitujemo zašto se nešto desilo a ne kontrolišemoi ne radimo na sprečavanju da se nešto desi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA