≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radoman Božović pao sa kuće u Beogradu: Primljen u bolnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božović je pao sa visine od 4 metra

  • 40
Novi Klinički centar u Beogradu Foto: Nikola Tomić

Bivši predsednik Vlade Republike Srbije Radoman Božović (70) pao je danas sa kuće u Beogradu, saznaje "Telegraf.rs".

On je oko 12 sati primljen u Urgentni centar.

Nezvanično, pao je sa visine od 4 metra.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Božović se okliznuo.

Ko je Božović

Radoman Božović rođen je u selu Šipačno kod Nikšića 13. januara 1953. i profesor je Ekonomskog fakulteta i doktor ekonomskih nauka.

Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, 1975. godine. Magistrirao je 1978. godine, a doktorirao je 1981. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Na fakultetu počinje da se politički angažuje kroz Savez komunista Jugoslavije (SKJ). Od osnivanja, 1990. godine, uključuje se u Socijalističku partiju Srbije, koja ga 1991. kao svog kandidata imenuje na najpre na mesto predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine, a potom na dužnost premijera Srbije, može se pročitati na Vikipediji.

Na dužnosti premijera bio je do februara 1993. godine. Nakon toga je bio predsednik Veća građana Savezne skupštine SR Jugoslavije. Od marta 1999. godine do 5. oktobra 2000. godine bio je direktor Geneks grupe.

Radio je na subotičkom fakultetu u svojstvu asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora na predmetu Politička ekonomija I i II. Profesor je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu gde predaje na predmetu Politička ekonomija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    20. oktobar 2023 | 15:08

    Kradoman Božović.

  • Bata

    20. oktobar 2023 | 15:51

    Jedan od najvećih mafijaša u privatizaciji, pokupio pare i prestao da se bavi politikom! Jedan od retkih političara koji je pokazao da je politika samo sredstvo za sticanje bogatstva i moći, nestao preko noći jer se uplašio promene vlasti i "osvete" svojih prijatelja iz DOS-a. Običan smutljivac, jada od čoveka!

  • Licemerka

    20. oktobar 2023 | 15:50

    Zbog njega i njemu sličnih -sada jedemo parizer! 🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA