≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve ih je spalio! Ko je Ilija Kovačević koji je trebao da svedoči na suđenju Belivuku: Klanu nabavljao "Skaj"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegov otac se bavio kriminalom i ubijen je. On se ne bavi. Ne bi znao ni da koristi pištolj. Biće vam sve jasno kada vidite Kovačevića, rekao je Lalić

  • 0
Veljko Belivuk, Marko Miljković, Specijalni sud, suđenje Foto-montaža: Nikola Anđić, Printskrin: TV Pink

Na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pregledana dokumentacija koja se sadržala od zapisnika o oduzetim predmetima i veštačenja jer svedok Ilija Kovačević nije došao na sud zbog toga što se, kako je rečeno, iznenada razboleo.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić objasnio je tokom davanja svog iskaza da je Ilija Kovačević osoba koja je sa njim nabavljala telefone sa "Skaj" aplikacijom.

Kada su Belivuk i Miljković ispitivali Srđana Lalića o Iliji Kovačeviću, on je istakao da Kovačević nije član kriminalne grupe jer nije primao naređenja od Belivuka i Miljkovića.

Srđan Lalić Veljko Belivuk sud Foto-montaža: Nikola Anđić, MUP

Belivuk je istakao da je nakon hapšenja članova grupe slobode lišen i sam Kovačević i da je kod njega pronađeno oružje, te da to ukazuje na to da se Kovačević bavio kriminalom.

- Nije. Njegov otac se bavio kriminalom i ubijen je. On se ne bavi. Ne bi znao ni da koristi pištolj. Možda mu je ostao od oca. Biće vam sve jasno kada vidite Kovačevića - rekao je Lalić.

Uklanjao dokaze?

Ilija Kovačević je, u iskazu koji je dao pred tužilaštvom, rekao da je Belivuka, Miljkovića i Lalića upoznao na stadionu Partizana, kada je išao tamo u okviru projekta "ISsports". On je trebalo da bude vođa projekta u vezi sa igricama i da bude među osnivačima tog kluba i njegov vođa, s obzirom na to da je u pitanju elektronski sport.

- Razgovarao sam sa Srđanom Lalićem jer ostali uglavnom nisu upoznati sa materijom i nemaju pojma o tim elektronskim sportovima. Imao sam minimalan kontakt sa Belivukom i Miljkovićem. Njih je samo zanimalo u kom pravcu će to da ide, a ja sam im objasnio koje će dve igrice da se igraju i rekao da ćemo eventualno da ubacimo i treću - rekao je Kovačević na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja Foto: ATA Images

Kako je navedeno u optužnici, nakon toga im je ponudio da im proda telefone sa šifrovanom aplikacijom "Skaj".

- Marko, Srđan i Veljko su te telefone uzimali od mene. Ostavljao sam ih u restoranu "Nišava", a oni su tamo ostavljali novac za mene. Moj deo posla sa "Skaj" telefonima je bio da od običnog telefona napravim "Skaj" telefon, potom da za svakog napravim korisničko ime i ako se nekom nešto desi da ugasim naloge i spalim telefone - dodao je.

On je rekao da su kodno ime Veljka Belivuka na "Skaju" bilo Soprano, da je Marko Miljković koristio ime Kratos, a da je Srđan Lalić bio Beri. Njihova imena je, kako je objanio, znao jer im je pravio naloge.

- Uglavnom su mi slali tekstualne poruke, glasovne poruke mi niko nije slao. I sam sam imao "Skaj" i moje ime je bilo Green. Kada sam, putem medija, 4. februara osumnjičeni Belivuk, Miljković i Lalić lišeni slobode,  - objasnio je Kovačević.

Kako je rekao, svoj "Skaj" telefon je nastavio da koristi, ali je sama "Skaj" platforma ugašena između 17. i 19. marta 2021. godine i da je od operatera dobio poruku da će server da bude ugašen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA