Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogasila se inspekcija o nesreći u zaječarskom rudniku: Evo šta je utvrđeno vandrednim nadzorom

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru. Ostali radnici separacije započeli su sa ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata, kako bi što pre oslobodili pomenute radnike koji su bili u bunkeru - navode iz Ministarstva rudarstva i energetike

  • 0
Rudnik lubnica kod Zajecara Foto: M.Ristic

Republička rudarska inspekcija izvršila je vanredni inspekcijski nadzor u rudniku kod Zaječara, u okviru JP PEU Resavica, u pogonu separacija u mestu Grljan i preliminarnim izveštajem konstatovano je da je u jutarnjim časovima u petak do nesreće došlo kada je naprasno počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru.

Pre toga je vršeno čišćenje bunkera gotovih proizvoda sitnog uglja od zalepljenog uglja na obodima bunkera, a radove na čišćenju su vršila tri zaposlena rudnika Lubnica, piše Tanjug.

- Tokom izvođenja radova u bunkeru na ustima istog je vršeno dozirano ispuštanje uglja, usled čega je trebalo da radnici postepeno silaze niz bunker i otkopavaju obode bunkera od zalepljenog uglja. Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru. Ostali radnici separacije započeli su sa ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata, kako bi što pre oslobodili pomenute radnike koji su bili u bunkeru - navode iz Ministarstva rudarstva i energetike.

- Nakon 15 do 20 minuta uspeli su pomenute radnike da izvuku iz bunkera. Dva zaposlena su smrtno stradala, dok je treći zaposleni sa lakšim povredama izvučen iz bunkera. U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju. Takođe, u toku je i sprovođenje istražnih radnji od nadležnih organa - kažu u Ministarstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA