Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić noćas obišao policajce na Paliću: Do sada pronađeno više od 6.000 migranata, pohapšeni krijumčari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota

  • 2
Bratislav Gašić, migranti Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je noćas na Paliću pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

Ministar Gašić je istakao da se na ovom zadatku pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji ove akcije na

suzbijanju iregularnih migracija, saopšteno je iz MUP-a.

"Takođe, ovom prilikom ministar se zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši građani bili sigurni i bezbedni. U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota", ističe se u saopštenju.

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29  automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    19. novembar 2023 | 12:14

    Lepo je to g. Gašiću jer to je i Vaš posao samo recite građanima Srbije gde su ti migranti smešteni kad su svi kapaciteti u Srbiji popunjeni a i koliko ih sad u Srbiji ima ?

  • boki

    19. novembar 2023 | 11:32

    Dali su pohapseni drzavljani Srbije koji ucestvuju u previzu migrsnata dali u lancu sluzbi cuti u manipulaciji sa magrantima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA