≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužena da je sa ćerkama ubila devera iz Smedereva: Žene ga tukle i davile do smrti i to nakon svađe oko kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužene su u pritvoru

  • 1
kafana, restoran, tuča žena žene se biju tuku Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenih A.I. (45), B.I. (46) i njihove majke M.I. (73) sve iz Smedereva, zbog sumnje da su dana 23.05.2023. godine, u Smederevu, sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života sada pokojnog V.I. iz Kovina sa kojim su u prethodnom periodu bile u poremećenim imovinskim odnosima.

Dana 23.05.2023. godine, na tavanskom prostoru kuće, došlo je do fizičkog sukoba između oštećenog i saokrivljenih u kom su okrivljene oštećenom zadale više udaraca pesnicama, šakama i laktom u predelu glave i tela, da bi na kraju usled snažnog i dugotrajnog stezanja vrata došlo do zatvaranja disajnih puteva oštećenog zbog kog nasilnog mehaničkog udušenja je nastupila smrt sada pokojnog V.I..

Navedenom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su na napred opisan način izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 113. Krivičnog zakonika u vezi čl. 33. Krivičnog zakonika.

Okrivljene se nalaze se u pritvoru počev od 23.05.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se isti produži iz razloga predviđenih članom 211. stav 1. tačka 4. Zakonika o krivičnom postupku, jer način izvršenja krivičnog dela kao i težina posledice krivičnog dela dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    22. novembar 2023 | 15:01

    Zna se: 40 godina zatvora, vrlo jednostavno i za primer ostalima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA