≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo kako su Ninoslav i Viktor pokušali da prošvercuju 36 migranata: Jedan bio "čistač", drugi ih vozio

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ninoslav H. je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu, dok je Viktor O. delimično priznao i izneo svoju odbranu

  • 0
Više javno tužilaštvo Beograd Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv Ninoslava H. (48) i Viktora O. (26) zbog sumnje da su, u nameri pribavljanja imovinske koristi, omogućili tranzit kroz Srbiju za 36 migranata iz Sirije bez putnih isprava, koji su prethodno nelegralno ušli u Srbiju.

Naredbom o sporovođenju istrage obojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a Ninoslavu H. i krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ninoslav H. je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu, dok je Viktor O. delimično priznao i izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a Ninoslavu H. i zbog opasnosti od bekstva.

Postoji opravdana sumnja da su 5. decembra oko 16 časova, Viktor O, vozeći teretno motorno vozilo nemačkih registracionih oznaka, a Ninoslav H. vozeći automobil “Audi Q5” takođe sa nemačkim registracionim oznakama i krećući se ispred teretnog vozila kao “čistač”, omogućili nedozvoljen tranzit preko teritorije Republike Srbije navedenim teretnim vozilom za 36 stranih državljana bez putnih isprava, koji su prethodno nezakonito ušli na teritoriju Republike Srbije iz pravca Bugarske.

Kada su policijski službenici pokušali da zaustave ova vozila, Ninoslav H. nije postupio po njihovoj naredbi, već je svojim vozilom udario u službeno vozilo MUP RS marke “Škoda Fabia” pokušavši da izbegne blokadu policijskih službenika, a zatim je izgubio kontrolu nad vozilom, izašao iz vozila i krenuo da beži.

Nakon upozorenja policijskih službenika, osumnjičeni se zaustavio i predao. Policijski službenici su zaustavili teretno motorno vozilo marke “Iveco” u kome su u tovarnom delu vozila zatekli navedene strane državljane bez putnih isprava.

U ovom događaju dvoje policijskih službenika, koji su se nalazili u službenom vozilu MUP RS marke “Škoda Fabia” prilikom udara zadobili lake telesne povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA