Vreme čitanja: oko 2 min.

Traka "zatvoreno gradilište" i pečat na građevinske mašine: Saslušan investitor iz Zemun Polja

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javni tužilac je saslušao osumnjičenog R. Z. (41) zastupnika PD "GP Unacop doo Beograd” koji je priznao izvršenje krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole

  • 0
Treći osnovni sud, treće osnovno javno tužilaštvo Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Građevinski inspektori su danas izvršili vanredni inspekcijski pregled gradilišta u Ulici dobanovački put broj 16a u Zemun polju, kada je utvrđeno da je investitor nastavio sa izvođenjem bespravnih radova i da nije postupio po donetom rešenju o uklanjanju i obustavi radova, te da je započeo zidanje četvrtog sprata, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Građevinski inspektori su, uz asistenciju policijskih službenika PS Zemun, ponovo zatvorili gradilište postavljanjem trake i po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zapečatili zatečene mašine. Imajući u vidu utvrđeno činjenično stanje, javni tužilac je odmah saslušao osumnjičenog R. Z. (41) zastupnika PD „GP Unacop doo Beograd” koji je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Prethodno je građevinski inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, Gradske uprave grada Beograda, Odeljenja za građevinsku inspekciju, doneo 25. oktobra rešenje o zatvaranju gradilišta u Zemun polju.

Utvrđeno je da su bespravno izvedeni radovi na objektu na kojem je ozidano prizemlje i započeto zidanje prvog sprata, nakon čega je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, na gradilište stavljen službeni znak – traka „zatvoreno gradilište“ i pečat na građevinske mašine.

Kako se navodi u saopštenju, po nalogu tužilaštva policijski službenici PS Zemun su prikupili potrebna obaveštenja od zatečenih radnika koji su ukazali da je investitor bespravnih radova P. M. (62) koji je i pristupio u prostorije Odeljenja za građevinsku inspekciju i legitimisao se kao investitor.

Proveravajući navedeno, postupajući javni tužilac je utvrdio da podaci u katastru nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda ukazuju na drugačije činjenično stanje od onog koje je izneo P. M.

S obzirom da se radi o osobi koja je ranije osuđivana, navedena okolnost će biti cenjena u daljem toku postupka. Nadalje, P. M. je saslušan zbog pomaganja u krivičnom delu građenje bez građevinske dozvole i takođe je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Kako se navodi, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će, zajedno sa građevinskom inspekcijom i policijskim službenicima nastaviti aktivno da se bore protiv svih vidova bespravne gradnje.

(Telegraf.rs)

Video: Veliko hapšenje narko dilera u Beogradu: Pali sa čak 112 kila droge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA