Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP od naredne godine preuzima predsedavanje SEPKA

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku SEPKA, koja se održava u Banjaluci, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević podsetio je da je prva zvanična Generalna skupština ove Asocijacije održana u Beogradu, juna 2003. godine

  • 0
MUP Saopštenje SEPKA Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije preuzeće u narednoj godini predsedavanje Asocijacijom šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKA), koja je za 20 godina postojanja ostvarila značajne rezultate u oblasti bezbednosti i dokazala da je ozbiljan partner u borbi protiv svih vrsta kriminala.

Na sastanku SEPKA, koja se održava u Banjaluci, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević podsetio je da je prva zvanična Generalna skupština ove Asocijacije održana u Beogradu, juna 2003. godine, kada je Srbija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova izabrano za zemlju sedišta, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Čast mi je i zadovoljstvo što u narednoj godini MUP Republike Srbije preuzima predsedavanje SEPKA", rekao je Vasiljević i ukazao da će tokom predsedavanja MUP nastaviti sa aktivnostima koje su započete za vreme predsedavanja Republike Srpske.

Istakao je da zemlje članice SEPKA imaju isti cilj, da zajednički doprinesu ispunjenju vizije bezbednog regiona za sve naše građane.

"Suočavamo se sa ozbiljnim bezbednosnim izazovima kada je u pitanju organizovani kriminal, krijumčarenje migranata i ilegalne migracije, visokotehnološki kriminal i terorizam, tako da nam u narednoj godini predstoje prioritetne aktivnosti na reviziji SEPKA dokumenta 'Procena pretnji - Teški i organizovani kriminal' ", kazao je Vasiljević.

On je izrazio uverenje da će članice SEPKA zajedničkim delovanjem i kontinuiranom saradnjom još više razviti i osnažiti tu Asocijaciju i pružiti adekvatan odgovor u borbi protiv svih oblika kriminala i ostalih bezbednosnih izazova u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA