Vreme čitanja: oko 1 min.

Za 60 evra prevozio 5 migranata u taksiju od Preševa do Beograda: Određen pritvor povratniku iz Smedereva

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na opasnost od ponavljanja krivičnog dela naročito ukazuje okolnost da je osumnjičeni i 2019. godine pravnosnažno osuđen za isto krivično delo

  • 0
MUP, migranti, potraga za migrantima Foto: MUP

Osumnjičenom A.J. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, odnosno, prevoz migranata.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je pre dva dana, upravljajući taksi putničkim motornim vozilom, za unapred plaćenu naknadu u iznosu od 60 eura po osobi, omogućio nedozvoljeni tranzit kroz Republiku Srbiju, od prihvatnog centra u Preševu ka Beogradu, petorici migranata, državljana Avganistana koji nemaju odobren boravak u Republici Srbiji, kojom prilikom je oko podneva navedenog dana najpre uočen od strane policijskih službenika, a zatim i praćen do pogodnog mesta za zaustavljanje, da bi zatim i bio isključen iz saobraćaja na delu državnog puta A1 na parking prostoru kod sela Kolari.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor. Na opasnost od ponavljanja krivičnog dela naročito ukazuje okolnost da je osumnjičeni i 2019. godine pravnosnažno osuđen za isto krivično delo.

Krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi vrši i ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvoljeni prelaz granice Srbije ili nedozvoljeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkreni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Pritvor mu je određen na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA