Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka (20) iz autobusa koji je sleteo sa auto-puta životno je ugrožena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako dalje navode, pacijent S.K. (23) nakon dijagnostike je stabilan, opserviran u hirurškoj intervenciji UC UKC Niš

  • 0
Klinički centar Niš, KC Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

Od petoro putnika iz autobusa koji je sinoć sleteo s kolovoza na autoputu Beograd –Niš u visini sela Katun, najteže je povređena dvadesetogodišnja devojka.

- Pacijentkinja A.S. (20) ima teške povrede grudnog koša, obe potkolenice i stopala, leve butne kosti i povrede glave. S obzirom na to da je zbog težine povreda bila životno ugrožena, odmah nakon dijagnostike uvedena je u operacionu salu Urgentnog centra. Posle višečasovnog operativnog zahvata u kojem je učestvovao multidisciplinarni tim lekara i osoblja UKC, jutros je smeštena u intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Nalazi se u teškom, životno ugrožavajućem stanju – saopšteno je iz niške bolnice.

Kako dalje navode, pacijent S.K. (23) nakon dijagnostike je stabilan, opserviran u hirurškoj intervenciji UC UKC Niš.

Pacijentkinja N.S. (29) nakon dijagnostike stabilna, D.Z. (63) ima manje posekotine od stakla, upućen na dalje preglede oftamologu, a B.B. (45) koji takođe ima manje posekotine , opserviran u hirurškoj intervenciji u stabilnom je stanju.

Autobus nemačkih tablica u kojem su se nalazili povređeni, iz još neutvđenih razloga sinoć oko 22 sata sleteo je s puta. Niška Hitna pomoć je petoro povređenih transportovala u UKC Niš. Zbog nesreće saobraćaj se odvijao usporeno a normalizovan je jutros oko 4.30 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA