≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Januar prekriven injem kao u našoj bajci, tvoj osmeh..." Bolnim rečima otac oživeo uspomenu na sina Borisa

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ostale su ulične svetiljke, koje mi obasjavaju put, na kome se više nikada sresti nećemo, sine moj...", napisao je u bolnoj objavi Borisov otac Vladimir Majorski

  • 1
Boris Majorski i Vladimir Foto: Telegraf.rs, Facebook/Vladimir Majorski

Vladimir Majorski, otac nastradalog Borisa iz Stare Pazove, na društvenim mrežama gotovo svakodnevno objavljuje video-snimke i fotografije na kojima se nalaze njegov sin, a koga je Slobodan B. (83) "mercedesom" udario dok se vozio motorom sa devojkom Dejanom Neralić (17) i usmrtio ih na mestu.

Ovaj put je na svom "Fejsbuk" profilu objavio srceparajuću poruku jer su ga upravo januar, praznici i snežna idila vratili u dane sreće u kojima je uživao zajedno sa sinom.

"Januar prekriven injem kao u našoj bajci, koja je nekada u istinu bila, vraćam se u ne tako davnu prošlost, kuvano vino, konji i sanke, ti i ja i još po koji osmeh iako promrzli od hladnoće vozamo se ulicama belim ne skrivajući toplinu u srcu, slušajući topot konja koji razigrano krstare ulicama dugim.

Taj tvoj osmeh tada, i sada mi u mislima prolazi, niko tada srećniji od nas dvoje nije bio. Ali vremena se menjaju, a sećanja ostaju, iste one sanke prekrio je beli pahuljasti prekrivač, ni konji nisu željni belih snežnih ulica, sve je ostalo tamo negde zapisano, da smo svi mi nekada bili srećni.

I dok ovaj hladan i snežni dan polako se gasi, krećem tihim korakom prema tebi, ali ne u topao dom i u zagrljaj tvoj, već putem onim nakvašenim suzama i uklesanim sećanjima, ka velikom kamenom srcu na kome su nasmejana dva mlada anđela zagrljeni i srećni, tamo gde nema bola i patnje, tamo su oni jedno uz drugo u nebeskoj večnosti.

I tako krenu misli da svako od nas, bar jednom u životu počne da razmišlja o smrti, sa nekim strahom, postavljajući sebi bezbroj pitanja i ostajući uskraćen za odgovore. Znajući da svako od nas koji se rodi, mora jednog dana da okonča ovozemaljski život. Uvek sam smatrao da taj dostojanstven odlazak treba da bude u toplom domu okružen porodicom, a ne tamo negde na hladnom asfaltu, daleko od onih kojima toliko značiš.

Boli me to, da sam spokojno provodio vreme kući, neznajući da su vaše duše krenule putem večnosti. Ostao sam uskraćen zagrljaja i toplih reči da ti kažem koliko te volim. Nikada neću zaboraviti taj poziv to veče, na koji se nikada nisi javio, uveravajući sebe da možda ne čuješ, da možda ne možeš da se javiš. I nisi mogao jer si već bio nebeski anđeo.

Sumrak najavljuje novi sutrašnji dan i ja ponovo krećem onim putem, utabanim tugom vraćajući se u naš dom koji je nekada odisao radošću i srećom. Ostale su ulične svetiljke, koje mi obasjavaju put, na kome se više nikada sresti nećemo, sine moj...", napisao je u bolnoj objavi Borisov otac Vladimir Majorski.

Podsetimo, Boris Majorski (18) poginuo je 18. oktobra 2022. godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Beške. Od tragedije je prošlo više od godinu dana, ali njihove porodice i dalje ne mogu da prežale što su ostali bez njih.

(Telegraf.rs)

Video: Sudari na mostu na Adi paralisali saobraćaj u prestonici: Snimci sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ss

    16. januar 2024 | 09:08

    Neka ih božji anđeli čuvaju! Svu decu sto su nam otišla na večni put!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA