Vreme čitanja: oko 1 min.

Na teritoriji Malog Zvornika otkriveno 107 migranata

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 82 migranta su smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije

  • 1

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisutni su i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku“, izjavio je danas Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, saopštio je MUP.

Šalipurević je objasnio da je štab u Malom Zvorniku formiran po naređenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i da su odmah po formiranju preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija.

"Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru“, kazao je Šalipurević.

Istakao je da je, od formiranja štaba, 29. januara ove godine, obavljena kontrola 93 vozila, 166 osoba i da je otkriveno 107 iregularnih migranata, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije.

Naglasio je da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je protiv 15 lica, stranih državljana, privedene nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi.

Istakao je da su štabovi, koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.

"Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno“, kazao je Šalipurević.

(Telegraf.rs)

Video: Pronađeno još 77 migranata, dvojica bili na smeštaju: General Luković o nastavku policijske akcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    31. januar 2024 | 18:28

    Pa to je lakse spreciti da ne ulaze u bus iz BG za Loznicu, i putnicki voz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA