Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP: Još jednom apelujemo na medije da tačno i precizno prenose zvanična saopštenja

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jednom apelujemo na medije da tačno i precizno prenose zvanična saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi građani bili objektivno informisani

  • 1
MUP LOGO policija policijska značka Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom pogrešno interpretiranog saopštenja MUP-a na portalu „Danas“ u tekstu pod naslovom, "MUP tvrdi da je zahvaljujući merama Vlade broj oružja od majskih ubistava smanjen za skoro 600.000", ističe i ponavlja da je od 5. maja 2023. godine, kada je u posedu građana bilo 766.665 komada oružja, taj broj sada smanjen za 171.785 komada, a ne da je, kako „Danas“ pogrešno tumači, „broj oružja smanjen za 600.000“.

Na taj način „Danas“, već drugi put, tendenciozno izvrće činjenice i statističke podatke i tako ne samo da pokušava da naruši ugled institucija koje transparentno, tačno i blagovremeno informišu javnost o svom radu i rezultatima, već i dezinformiše javnost netačnim i sada već očigledno zlonamernim tumačenjem jasno objavljenih podataka.

Još jednom apelujemo na medije da tačno i precizno prenose zvanična saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi građani bili objektivno informisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • 2. februar 2024 | 17:59

    Smanjen je broj legalnog oružja dok je nelegalnog sve više. Meni pre mesec dana uzeše lovačku pušku koju sam zbog bolesti konzerviranu držao, po njima, na nebezbedan način. Voleo bih da znam koliko je uzeto oružja u Velikom Trnovcu ili bilo kog Šiptara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA