Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovno tužilaštvo podnosti zahtev za zaštitu zakonitosti u slučaju Ćuruvija

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovno tužilaštvo podnosti zahtev za zaštitu zakonitosti u slučaju Ćuruvija

  • 2
Slavko Ćuruvija Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans

Povodom pravosnažne presude Apelacionog suda u Beogradu u slučaju Ćuruvija Vrhovno javno tužilaštvo zatražilo je danas od nadležnog suda da mu dostavi spise predmeta, radi podnošenja zahteva za zaštitu zakonitosti.

Ovaj zahtev se kao vanredni pravni lek može podneti protiv pravnosnažne odluke suda, zbog povrede zakona, saopštilo je Vrhovno javno tužilaštvo.

Apelacioni sud je pravosnažno oslobodio otužbi četvoricu nekadašnjih radnika Državne bezbednosti za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Prema zakonskim propisima, ukoliko bude podnet vanredni pravni lek - zahtev za zaštitu zakonitosti, Vrhovni sud ne može da donese odluku na štetu okrivljenih, odnosno da ukine ili preinači pravosnažnu presudu.

Vrhovni sud može samo da eventualno konstatuje nezakonitosti ukoliko ih utvrdi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    5. februar 2024 | 16:50

    Ima li neka veza, ne direktna, između ovog ubistva i ubistvo pevačice ? Da, ima korumpirano sudstvo ili pak da su u pitanju nedodirljive osobe kojima sudije u Srbiji ne smeju da sude ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA