Vreme čitanja: oko 1 min.

Preko "Skaja" do naručilaca ubistava Dedovića, Stamatovića, Kožara i Hadžića

M. Č.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među uhapšenima je i Milinko Brašnjević za kojeg se mislilo da je ubijen, ali je uhapšen na teritoriji Španije.

  • 1
Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

U međunarodnoj akciji "Vertikala" uhapšeno je 10 osoba zbog sumnje da su učestvovali u ubistvima Alana Kožara, Damira Hadžića, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini i na Krfu, kao i ranjavanju Stamatovićeve supruge Mileve, a deo dokaza prikupljen je sa aplikacije "Skaj" putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske.

Tu informaciju je juče na konferenciji u Palati pravde koju su održali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova saopštio Dragan Ivanović, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

„Jedan deo dokaza jeste bio deo ‘Skaj’ poruka, ali pored tih, deo materijalnih dokaza je prikupljen u saradnji sa policijama Španije i Grčke“, rekao je Ivanović.

Podsetimo, među uhapšenima je i Milinko Brašnjević za kojeg se mislilo da je ubijen, ali je uhapšen na teritoriji Španije.

Podneto je 18 krivičnih prijava a posredi je višegodišnja istraga i operativni rad u saradnji s Evropolom koji je rezultirao hapšenjem pomenutog Brašnjevića, potom "pali" su, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Abaz Rabi, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojićević.

Radoje Zvicer Foto: Vijesti

Tačnije, na teritoriji Srbije, Grčke, Španije uhapšeno je osam osoba u koordinisanoj međunarodnoj akciji u saradnji sa pripadnicima BIA, kao i policijama BiH, Republike Srpske, Grčke i Španije.


Ninoslav Comlić, načelnik UKP-a je rekao da su kao organizatori označeni Radoje Zvicer, Darko Šarić, Veljko Belivuk.

Veljko Belivuk Foto: Tanjug/Rade Prelić

U akciji su učestvovali istražni timovi Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, Europola i Eurodžasta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA