≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pritvor osumnjičenima za ubistva "škaljaraca" u Grčkoj: Likvidirani Stamatović, Dedović, Kožara i Hadžić

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Srbiji lišeno slobode šest osoba

  • 0

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor za šest osumnjičenih za učestvovanje u ubistvima Stevana Stamatovića, Igora Dedovića, Alana Kožara i Damira Hadžića.

Pritvor je D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S određen zbog opasnosti od bekstva i jer je za krivično delo za koje se terete propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnih dela su doveli do uznemirenja javnosti, dok je u odnosu na D.T, V.M, S.V, V.V i R.S. pritvor određen i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, saopšteno je iz tog suda.

Okrivljenima D.Š. i V.B. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljenima M.Z., R.Ž., S.A., D.T., M.P., V.M., S.V., N.D., B.G., N.J., V.V., D.J. i F.K. takođe izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenima D.Š., V.B., M.Z., R.Ž., S.A., D.T., M.P., V.M., S.V., N.D. i B.G. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela teško ubistvo, kao i okrivljenima D.Š., V.B., D.T., M.Z., N.J., V.B., R.Ž., S.V., S.A., V.M., V.V., D.J., R.S. i F.K..

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog sumnje da su učestvovali u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. godine u Atini i ubistvima Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godine na Krfu, saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Stamatović, Dedović, Kožar i Hadžić su označeni kao pripadnici "škaljarskog klana", a o njihovim ubistvima pričao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Srbiji lišeno slobode šest osoba.

Pored ovih osumnjičenih, po jedno lice lišeno je slobode u Španiji i Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA