≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko i Vasilije na poternici zbog sumnje da su ubili MMA borca: Sudija im odredio pritvor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

  • 4

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Vasiliju Gačeviču (23) i Marku Daničiću (23) odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. Oni se sumnjiče da su 25. februara ubili MMA borca Stefana Savića.

Pritvor je prema okrivljenima Gačeviću i Daničiću određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku i to: usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istovremeno, prema okrivljenima Vasiliju Gačeviču  i Marku Daničiću naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage.

Okrivljenima na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom V.G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika.

Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Istraga

Istraga je pokazala da se Stefan verbalno sukobio sa dvojicom mladića ispred jednog kluba. Nakon kratke rasprave pokušao je da im pobegne Dunavskom ulicom. Oni su ga sustigli kod broja 27, oborili na trotoar i počeli da udaraju rukama i nogama. U jednom trenutku jedan od napadača vadi nož i ubada Savića.

- Pored mesta obračuna u automobilu "fijat 500" prolaze dvojica muškaraca. U nameri da zaštite mladića Stefan M. izlazi iz kola i pokušava da odbrani MMA borca. Da nesreća bude još veća i sam biva izboden, pa ga drug stavlja u kola i vozi ka bolnici. U blizini Terazija nailaze na policajca koga obaveštavaju o tuči na Dorćolu - kaže naš izvor.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprskos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Sa teškim telesnim povredama primljen je i Stefan M. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Motiv ubistva nije poznat.Porodica ubijenog misli da iza svega stoji obračun koji se dogodio dve godine ranije.

Na telu ubijenog mladića tokom obdukcije primećeni su mnogobrojne povrede, ali i brojini uboda od noža.

Oružje nije nađeno.

Savić je sahranjen 27. februara ove godine u Boleču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    12. mart 2024 | 16:20

    Odakle ovako mladim.ljudima to nesto da mogu ubiti covjeka.

  • vukodlak

    12. mart 2024 | 18:18

    Ljudi moji ,može li ovo šta da de uprosti, suzi. Ovo ide u nedogled. Ubice uhvaćene ,zločin izvršili i sada ,umesto prava i zakona uvodi se FILOZOFIJA. E šta bi bilo kad bi bilo. Kakva i gde ste vi ta prava ucili i ko vas je to naučio. O kakvim mebulozama se davite ili narod davite. Ubili dečka ,i da se puste na slobodu????Pitao bih sve sudije i advokate da su njima ubili sina23god. DA li BI se ponašali ovako.

  • Napaljeni sportisti

    12. mart 2024 | 18:59

    Mnogo stradaju mma borci i kik bokseri! Da li je slučajno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA