≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenut postupak protiv roditelja dečaka (13) koji je ubio vršnjaka Andreja u Niškoj Banji

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo reteti roditelje dečaka za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica

  • 10
Niška Banja Foto:D.K.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je postupak protiv roditelja 13-godišnjaka iz Niške banje, koji je 5. oktobra prošle godine u porodičnoj kući ubio svog vršnjaka.

Postupak se vodi protiv M. M. i M. M. M. iz Niške Banje, roditelja maloletnog M. M. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

U ovom postupku dečak M. M. ima svojstvo oštećenog lica.

Postupajući javni tužilac je 18. decembra prošle godine doneo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje maloletnika, koje je povereno Klinici za psihijatrijske bolesti dr "Laza Lazarević" u Beogradu, u kojoj je maloletnik i smešten.

- Kako se radi o veoma kompleksnom i opsežnom veštačenju do današnjeg dana nam nije dostavljen nalaz i mišljenje komisije te ustanove - navode iz tog tužilaštva i dodaju da će nakon prijema nalaza i mišljenja preduzeti dalje dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog dela.

Nakon ubistva oglasilo se Više javno tužilaštvo u tom gradu i navelo da prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, dečak je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    12. mart 2024 | 16:28

    Zasto su roditelji krivi?? Nisu mu oni rekli idi ubi..zakon je rodielje iskljucio iz vaspitanja,jer ako budu i malo ostriji bice da su nasilnici itd...skola takodje..gde je lokalna policija odeljenje za maloletnu delikvenciju da prati,promatra decu izoluje pojedince i reaguje na vreme ..a ne sad roditelji su krivi..

  • Emy

    12. mart 2024 | 16:25

    Zakon bi trebao da se menja. Izgleda da su te neke godine kritične, sve je više slučajeva. Ako je u stanju ovako nešto da uradi, i roditelji i “dete” treba da odgovaraju.

  • mn

    12. mart 2024 | 18:44

    U igricama dete do 13 godina je vec ubilo na hiljade ljudi i ko zna kakve gadosti su sadrzaj raznih virtualnih zabava i eto ,hormoni luduju ,odnosi u porodici mozda nisu najbolji,malo maltretiranja vrsnjaka,popuste zivci ,desi se tragedija.Zar nije sve krenulo davno od Holivuda pa sve do novijeg vremena ,ljude pripremaju da postanu bezusne masine kojima ce upravljati Al

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA