≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisana poternica za Slobodanom Homenom: Bivši visoki državni funkcioner osumnjičen za veliku krađu ordenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je bio državni sekretar Ministarstva pravde

  • 18
Slobodan Homen Foto: Medija centar Beograd

Slobodan Homen (52) osumnjičen je da je deo grupe koja je ukrala čak 43.000 ordena iz Palate Srbija, saznaje "Telegraf.rs". Za Homenom je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu raspisana poternica.

On je bio državni sekretar Ministarstva pravde i advokat.

Oglasilo se Tužilaštvo

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala uhapšeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica Slobodanom Homenom (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziva

    15. mart 2024 | 16:14

    A taj nam je radio reformu sudstva, eeee zemljo srbijo

  • Car Dušan

    15. mart 2024 | 17:27

    U Srbiji kradje se jedino mogu zaustaviti odsecanjem delova ekstremiteta,jel ovi se ničega ne boje?!

  • Kukuriku

    15. mart 2024 | 16:11

    To demokrate koje bi opet na vlast??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA