≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica za razbojnika iz apoteke u Smederevu: Pijan i drogiran pretio radnici i mušterijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi je uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000 dinara

  • 0
Okruzni zatvor, Smederevo, Policija, Uros Blazic Foto: Nikola Anđić

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenog E.S. (40) iz Smedereva zbog sumnje da je dana 20.01.2024. godine u večernjim časovima u Smederevu, pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili eksplozivnih materija sa krivičnim delom razbojništvo u pokušaju  i razbojništvo .

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje – startno gasno signalni pištolj, kojim joj je pretio, međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000,00 dinara.

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi počev od 20.01.2024. godine jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA