≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispitane 3 osobe zbog krađe ordenja iz SIV-a: Tužilaštvo traži raspisivanje poternice

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policajci su na više od 10 lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje koriste okrivljeni

  • 0
Sudija, suđenje, čekić Foto-ilustracija: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je, u sklopu istrage o krađi ordenja iz SIV-a, izvršen pretres stanova i objekata koje koriste okrivljeni i da je u prostorijama Slobodana Homena i J. M. pronađena velika količina ordenja koje će biti predmet dalje istrage.

Tužilaštvo je saopštilo da je ispitalo tri osobe na sve okolnosti koje su njima poznate u nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema 10 osoba za koje postoji sumnja da su izvršili krivično delo teška krađa i iz kancelarije za ordenje SIV-a oduzeli 43.000 državnog ordenja, a o čemu je javnost već obaveštena.

Na predlog javnog tužioca, a po naredbi suda, policajci su na više od 10 lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste okrivljeni, kojom prilikom je u prostorijama okrivljenih S. H. i J. M. pronađena velika količina ordenja koji će biti predmet dalje istrage, kao i kod A.T.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog čega je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine.

Imajući u vidu da su osumnjičeni S. H. i S. B. trenutno nedostupni državnim organima, da S. H. na teritoriji Republike Srbije nema prijavljeno prebivalište niti boravište, te da postoje okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i saizvršioce, Treće tužilaštvo je Trećem sudu podnelo predlog da se za S. H. i S. B. raspišu poternice i odredi pritvor.

Treće tužilaštvo nastavlja rad na daljem utvrđivanju identiteta svih učesnika i otkrivanju okolnosti krađe velike količine ordenja.

(Telegraf.rs)

Video: Žena ukrala pazar iz salona u Novom Sadu: Nestala bez traga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA