≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšen i saslušan vozač "škode" nakon nesreće u Džordža Vašingtona: Umro motociklista Aleksandar

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

N.A. (23) već osuđivan i kažnjavan. U trenutku nesreće bio pod dejstvom kanabisa

  • 3
Obaranje motocikliste motor saobraćajna nesreća  ugao Džordža Vašingtona i Palmotićeve Foto: Telegraf.rs

Vozač "škode" N.A. (23) uhapšen je po nalogu Prvog osnosvnog javnog tužilaštva u Beogradu posle teške saobraćajne nesrećeu Ulici Džordža Vašingtona i nakon smrti motocikliste Aleksandra K. (31).

Ovim povodom oglasilo se nadležno tužilaštvo:

- Povodom događaja od 14.03.2024. godine oko 20.00 časova kada je u Ul. Džordža Vašingtona, GO Stari grad, došlo do sudara putničkog motornog vozila marke „škoda“ model „fabia“ kojim je upravljao osumnjičeni N.A. (23) i motocikla marke „BMW“ model „R1022“ kojim je upravljao oštećeni Aleksandar K. ( 31), obaveštavamo vas da je na lice mesta nezgode izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja, fiksiranja svih tragova i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode- stoji u saopštenju.ž

Naime, na licu mesta odmah nakon nezgode vozači su testirani alkometrom te je utvrđeno da vozači nisu bili pod dejstvom alkohola, ali da je vozač N.A. kritičnom prilikom upravljao svojim vozilom pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci, odnosno da je bio pozitivan na THC (kanabis), nakon čega je dežurni javni tužilac dao nalog da se od osumnjičenog N.A. na „Vojnomedicinskoj akademiji“, Odeljenju za toksikološku hemiju uzme krv radi analize eventulne alkoholemije kao i urin radi analize na prisutvo psihoaktivnih supstanci. Iz izveštaja o rezultatima toksikološko hemijske analize proizilazi da je u uzorku urina osumnjičenog N.A. dokazano prisustvo kanabinoida.

Takođe, dat je nalog da se odradi obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Aleksandra K.

Nakon ove saobraćajne nezgode, lekarska pomoć ukazana je oštećenom vozaču motocikla Aleksandru K. u Urgentnom centru Kliničkog centar Srbije, kojom prilikom su kod istog konstatovane teške telesne povrede.

- Aleksandar K. je preminuo, te je odmah po saznanju te činjenice dežurni javni tužilac dao nalog da se odredi zadržavanje osumnjičenog N.A. u trajanju od 48 časova, te kako je osumnjičeni N.A. bio nedostupan državnim organima i nije moglo da mu se uruči rešenje o zadržavanju za istim je po nalogu dežurnog javnog tužioca raspisana i potraga, da bi dana 22.03.2024. godine, kada je lišen slobode osumnjičeni N.A. doveden u prostorije ovog tužilaštva radi saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja- kažu iz Prvog OJT.

Saslušanje

Vozač N.A. danas je saslušan u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je u prisustvu branioca izneo svoju odbranu pred javnim tužiocem, nakon čega je ovo tužilaštvo podnelo predlog sudiji za prethodni postupak da se odredi pritvor prema osumnjičenog N.A., s obzirom na to da je isti ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan, odnosno da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere, izuzeti eventualne snimke sa sigurnosnih kamera i izvesti raspoložive dokaze, te dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju, kao i odluka o budućoj stvarnoj nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    22. mart 2024 | 15:41

    Ako voziš pod uticajem alkohola ili droge ti nisi regularan učesnik u saobraćaju i takvim ljudima ne treba suditi po zakonu o saobraćaju. Ovome liku treba suditi za ubistvo iz nehata. Ne verujem da je namerno ubio motociklistu, ali ga jeste ubio.

  • Ezra

    22. mart 2024 | 16:57

    Nehat, nece biti, spreman i obucen za ubistvo, namera teska samo je cekao koga ce ubiti, nema milosti za ovakve

  • Radomir

    24. mart 2024 | 09:26

    Pojeo vuk magarca njega nema pa nema. Strasno je kako se dele dozvole samo pare da se uzmu. Narod/mladez pretezno gine nestajemo i niko neodgovara za svoju neodgovornost za rad koji obavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA