≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven identitet dečaka (13) koji je slao poruke o navodnim terorističkim napadima i bombama u školama

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, identifikovali su trinaestogodišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji.

Trinaestogodišnji dečak je 25. marta ove godine putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta prijava u skladu sa zakonom.

Pored pripadnika MUP-a u akciji su učestvovali i pripadnici Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv terorizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasno

    27. mart 2024 | 22:29

    Ove najnovije generacije su čudo roditelji ih vise ne mogu ispratiti u svemu i u tehnologijama. Bake i deke bi to bolje jer bi im zabranili upotrebu.Neko ce reci da bi onda u toj zabrani izgubili trku sa vremenom u kome zive. Neko bi rekao da treba da im se ogranici upotreba ali kako i za to kratko vreme na racunaru mogu svasta. Ispada da treba da im roditelj stoji nad glavom dok je upotrebljavaju sto opet nije moguce jer oni tehnologije koriste i u skolama. Zakljucak je da roditelji moraju od detetove trece godine da krenu sa edukacijom i vaspitanjem dece koja se tice tehnologija samo sto to zahteva i znanje roditelja.Svima su mreze donele glavobolju i roditelji ovog klinca ce sad da odgovaraju a ni sami ne znaju kako je to i kada njihov klinac to radio.Celo obrazovanje i vaspitanje kasni za klincima koji pokazuju sve vise nadmoc nad roditeljima, nastavnicima, policijom, drustvom sto je pogubno.

  • lik

    28. mart 2024 | 06:02

    Zabrinjava koliko je mali nepismen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA