Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzela tuđu torbu sa tezge, našla karticu pa se počastila u 6 prodavnica: Moguća kazna zatvora od 15 meseci

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo traži kaznu zatvora za utaju torbe i zloupotrebu platne kartice

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv okrivljene I. P. iz Beograda (44) zbog krivičnog dela utaja i krivičnog dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Okrivljena je opravdano sumnjiva da je 12. jula 2020. godine na pijaci u Zemunu, na pitanje prodavca da li torba, koju je neko prethodno zaboravio na tezgi, pripada njoj, odgovorila potvrdno i utajila torbu koja je bila u vlasništvu oštećenog D. T. i u kojoj su se nalazile stvari oštećenog – mobilni telefon, novac i platna kartica, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Nakon toga je okrivljena neovlašćeno upotrebila platnu karticu oštećenog tako što je njom platila stvari koje je kupila u šest prodavnica, u ukupnoj vrednosti preko 40.000,00 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenu oglasi krivom i da je za oba krivična dela osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri meseca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Svi "popadali" u akciji "Armagedon": Masovno hapšenje pedofila u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA