≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Graničnim policajcima povećane kazne zbog krijumčarenja migranata

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Graničnim policajcima povećane kazne zbog krijumčarenja migranata

  • 0
Policija hapšenje lisice Foto-montaža: Marko Jovanović, Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za po šest meseci kazne zatvora penzionisanom i aktivnom pripadniku granične policije zbog krijumčarenja migranata i pravosnažno ih osudio na kazne zatvora od po tri i po godine.

Usvajanjem žalbe tužilaštva drugostepeni sud je penzionisanom pripadniku granične policije Marku Bujkoviću i policajcu granične policije Dragoju Kalajdžiji povećao kazne sa tri na tri i po godine zatvora, objavljeno je na sajtu tog suda.

Safetu Ibrahimu je potvrđena kazna od četiri godine zatvora.

Ibrahimu je izrečena i mera bezbednosti proterivanja stranca iz zemlje u trajanju od 10 godina, dok su Bujaković i Kalajdžija obavezani i da na ime imovinske koristi koju su pribavili izvršenjem krivičnog dela plate novčani iznos Bujaković od 500,00 evra, a Kalajdžija od 400,00 evra.

Oni su osuđeni za jedno porduženo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće okolnosti na strani okrivljenih, ali je dao prevelik značaj olakšavajućim okolnostima.

Oni su oglašeni krivim jer su od 11. juna do 4. avgusta 2021. godine u Srbiji, u Vršcu i Sečnju, delovali zajedno sa Ibrahimom koji je organizovao kriminalnu grupu radi vršenja više krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenja ljudi u cilju sticanja neposredne finansijske koristi.

Organizovali su i prihvat ilegalnih migranata u Vršcu, njihov nedozvoljeni boravak i nedozvoljeni tranzit preko Srbije, a u cilju njihovog nedozvoljenog prelaza državne granice Srbije sa Rumunijom, nakon čega su stečeni novac delili organizator i pripadnici grupe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA