≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iza rešetaka do 30 dana: Nišliji koji je polno uznemiravao 3 devojke i pretukao, određen pritvor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojke koje je, kako se sumnja, napao imaju 21,22 i 23 godine

  • 1
Policija noć rotacija Foto: Telegraf.rs

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor protiv osumnjičenog M.C. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela nasilničko ponašanje i polno uznemiravanje.

- Pritvor je osumnjičenom određen na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 I 3 Zakonika o krivičnom postupku jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštečene I svedoke te da će u kratkom vremenskom period ponoviti krivično delo I učiniti krivično delo kojim preti. Pritvor osumnjičenom po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana – saopštila je portparol Osnovnog suda u Nišu, sudija Ana Veličković.

Da podsetimo, Nišlija M.C. (43) uhapšen je zbog sumnje da je vređao, polno uznemiravao i istukao tri devojke uzrasta 21 22 i 23 godine tokom njihovog izlaska u grad.

Kako saznajemo, do napada je došlo 31. marta u večernjim satima nakon što se muškarac posvađao a zatim neprimereno ponašao prema trima drugaricama.

- Najpre ih je verbalno napao, zatim im je pokazivao polni organ a onda je na njih i fizički nasrnuo zadavši im udarce po glavi i telu. Sve tri su zadobile povrede ali nijedna nije zadržana u bolnici - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Nakon isteka zadržavanja od 48 sati koje mu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu odredila policija, M.C. je juče priveden Osnovnom javnom tužiocu koje je predložilo Osnovnom sudu da mu odredi pritvor.

- On se sumnjiči za krivična dela nasilničko ponašanje i polno uznemiravanje. Nakon okončanja veštačenja telesnih povreda koje su zadobile opštećene izjasnićemo se o daljoj kvalifikaciji dela.- kazao je nakon saslušanja M.C. portparol OJT Vladimir Sranojević.

Kako saznajemo, osim telesnih povreda, devojke su doživele i veliku traumu usled neizazvanog napada čiji je povod kako saznajemo, bila neuzvraćena i neželjena pažnja, kojom ih je muškarac obasipao.


Ukoliko bude osuđen, M.C. preti ozbiljna robja. Član 344 stav 2 Krivičnog zakonika navodi “ako je delo (nasilničko ponašanje) izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest meseci do pet godina. Što se tiče polnog uznemiravanja, zakon za ovo delo predviđa novčanu ili kaznu zatvora do šest meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    2. april 2024 | 16:37

    Pisljive kazne , Koje je on da napada i izivljava se nad drugima? Zato sto su kazne male i policiji vezane ruke da ih hapse a sudije spavaju Znaci nema nikome izlaska za provod zbog ovih poremetenih mozgova , Lepo mu u zatvoru,spava,dobija hranu i sili se na drustvo , posalji ga u sumu da sece drva i ispere mozak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA