Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubiša je pre 11 godina ugasio tri porodice, a pet zavio u crno: Počinio masakr u Velikoj Ivanči, pa se ubio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubiša je masakr započeo u svojoj porodici, a završio samoubistvom

  • 2
velika ivanča, žrtve Foto: Privatna arhiva

Prošlo je 11 godina od kada je Ljubiša Bogdanović (60) u crno zavio selo Velika Ivanča kod Mladenovca. Tog kobnog 9. aprila 2013. godine on je, pre izlaska sunca, oduzeo živote 13 osoba. Tri porodice je zauvek ugasio, a pet zavio u crno.

Masovno ubistvo započeo je u svojoj kući, kada je iz pištolja "CZ88" pucao u sina Branka (42) i majku Dobrilu (83). Tada je teško ranio svoju suprugu Javorku koja je, nakon masovnog ubistva, govorila da joj je "najveća kazna što je preživela". Javorku niko nije osuđivao zbog onoga što je njen suprug učinio, ali je takođe niko nije želeo u svojoj kući. Brogu o njoj vodile su ćerke.

Nakon ubistva članova sopstvene porodice, Ljubiša je ušao u kuću Desporovića. Na kućnom pragu ubio je Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21), kao i njihovog dvogodišnjeg sina Davida, koji je najmlađa žrtva masovnog ubistva.

- Ljubiša je u njihovoj kući najpre na vratima ubio Mikaila, koji je pao na pod, zatim njegovu suprugu Milenu, pa Jovaninog supruga Gorana. Jovana je sa sinom spavala sama u drugoj sobi. Sigurno je čula pucnjavu i najverovatnije je ona strgla posteljinu sa sebe i sina, kako bi se dokopala telefona. Pozvala je policiju i viknula da joj je muž ubijen. Tada je ubica i ušao u njenu sobu. Jovana se okrenula ka sinu, kako bi ga zaštitila, ali, nažalost, nije uspela - ispričali su tada u policiji.

Ljubiša Bogdanović, Velika Ivanča Ljubiša Bogdanović; Foto: Privatna arhiva

Njegova sledeća "stanica" bio je dom porodice Ješić, gde je ubio Ljubinu (64) i njenog sina Miloša (48), a potom je u kući Mijailovića je života lišio bračni par Velimira (78) i Olgu (79).

Poslednja u nizu na njegovom putu bila je kuća porodice Stekić, gde je ubio Draganu (50) i Danicu (78).

Nakon 13 nasilno oduzetih života u roku od samo pola sata, odlučio je da presudi sebi i to hicem u bradu. Preminuo je dva dana kasnije i sahranjen je u selu Rajkovac. Sa sobom je u grob odneo motiv zločina.

Sahranjen je nekoliko meseci posle smrti, daleko od grobova svojih žrtava. Sahrani su prisustvovali samo najbliži rođaci, a obezbeđivala ju je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velika Ivanča

    10. april 2024 | 08:14

    Mnogo je toga u ovom slučaju ostalo nedorečeno i lažno. Svašta se objavljivalo. Velika sramota za institucije, a večita žal za nas koji smo sa njima delili i dobro i zlo.

  • V8

    10. april 2024 | 07:52

    Od njega se sve i promenilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA