Vreme čitanja: oko 1 min.

Za nedelju dana tri samoubistva: Horor u Leskovcu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena koja se bacila sa solitera bila je po obrazovanju psiholog bez posla, sa dvoje dece

  • 1
Hitna pomoć Foto: Mateja Beljan

Poslednjh sedam dana Leskovac i okolinu obeležila je crna hronika. Ono što deprimera je činjenica da su se u tom periodu dogodila i tri samoubistva.

Drugog arpila, odmah posle ponoći, život je okončala četrdesetčetvorogodišnja žena I.L, skočivši sa vrha solitara u centru Leskovca. Petog aprila žena stara 60 godina iz Donje Lokošnice otrovala se u porodičnoj kući, a rano jutros obesio se stariji muškarac ispod podvožnjaka železniče stanice u Leskovcu, koji je nekada radio u davno ugašenom preduzeću "Jugekspres".

Kako pišu čitaoci Jugmedie, žena koja se bacila sa solitera bila je po obrazovanju psiholog bez posla, sa dvoje dece.

"Odlučuju se na ovaj korak zbog takozvanog beznađa, dok su pacijenti sa depresijom tek na drugom mestu. Uglavnom je reč o osobama srednje životne dobi. Ne vide izlaz iz teške ekonomske, socijalne, emotivne situacije u kojoj se nalaze", komentarisala je za Jugmediu psihijatar Tatjana Jovanović sličnu situaciju iz 2015.godine, kada su se za dva dana desila tri samoubistva.

SOS telefon za osobe koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA