≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove čudne lokacije oko sela Zlot samo dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke savršeno poznaju

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno zašto je policija danima na ovim lokacijama

  • 5
Zlot Bor policija vatrogasci potraga osumnjičeni Danka Ilić Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice, a pregleda se i korito Zlotske reke i to od Zlota ka mestu Sumrakovac.

Takođe pregledaju se i rezervoari kojih ima mnogo i koji su uglavnom raštrkani.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP "Vodovod" i odlično znaju raspored tih rezervoara, zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mesta i zbog toga je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D. Ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze.

Pripadnici borskog i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena, u utorak su stigli u selo Zlot, u okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pretražen je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    12. april 2024 | 17:13

    Mislim da malo ko jos veruje ovim saopstenjima...

  • Đorđe

    12. april 2024 | 16:42

    Ako je tačno da su ovi osumnjičeni ubili dete telo sigurno više ne postoji. Ta priča o premeštanju tela je čista manipulacija osumnjičenih. Policiji otežava posao i to što u tom kraju vlada zakon ćutanja, prava OMERTA, i neće priznati pa taman da im čupaju nokte. Ostaje samo nada da bar postoje jaki dokazi za osudu.

  • miki035

    12. april 2024 | 16:28

    mečka nauči da igra uz bubanj tako što gazi po vrelom limu, i ovi bi po istom principu brzo rekli šta su učinili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA