≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi detalji o eksploziji na pumpi kod Leskovca: Poginuo mehaničar koji je popravljao prikolicu na kamionu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i u selu Lipovica koje je udaljeno sedam kilometara vazdušnom linijom

  • 2

Na "Pan-Ledi" pupmi u Brestovcu kod Leskovca ekplodirala je prikolica sa metanom oko 15 časova, a najmanje jedno lice je tom prilikom poginulo, a jedno je povređeno.

Kako prenosi Rešetka, prema nezvaničnim informacija, jedno lice je poginulo, a povređen je i jedan radnik pumpe.

Do eksplozije je došlo dok je jedan od mehaničara popravljao prikolicu na kamionu, kada je ekplodirala boca sa metanom. Mehaničar je poginuo na licu mesta.

Na licu mesta su ekipe policije, vatrogasaca i hitne pomoći, a u policiji nam je rečeno da za sada nemaju detaljnije informacije o tragediji i da će se oglasiti kasnije.

Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i u selu Lipovica koje je udaljeno sedam kilometara vazdušnom linijom.

Vidno je oštećen i objekat same pumpe, jedine u ovom kraju koja ima licencu za trgovinu biogorivima i komprimovanim prirodnim gasom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    29. april 2024 | 18:40

    Jednu stvar sam naučio dok sam radio kao mehaničar za kamione u Kanadi a to je bezbednost. Majstor je poginuo zbog svoje greške isključivo. Prikolice cisterne sa takvom vrstom tovara se ne popravljaju dok se ne isprazne i opere unutrašnjost od gasova. Većina prikolica prilikom popravke zahtevaju rad sa brenerom aparatom za varenje i alatima koje izazivaju varnice. Njegova greška ili od firme greška zašto je dozvolila ovakav vid rada. Očigledno samo alavost za pare sa neke strane su mu presudili.

  • Dragan

    30. april 2024 | 08:17

    Lipovica je udaljena svega dva kilometra (vazdušna linija), a ne 7, tako da nije ništa čudno što se čula eksplozija. Objekat pumpe nije pretrpeo velika materijalna oštećenja. Tragično je to što je poginuo mehaničar, inače izuzetno vredan i pošten radniik. Treba sačekati i čuti pravi razlog velike nesreće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA