≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen lekar iz Sremske Mitrovice zbog smrti pacijentkinje Nataše Žabić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njemu je određen pritvor do 48 sati

  • 15
Lekar, hapsenje, lekovi Foto: Shutterstock

Lekar N.R. iz Sremske Mitrovice uhapšen je zbog  sumnje da je izvršio krivično delo - teško dela protiv zdravlja ljudi, potvrđeno je u MUP za "Telegraf.rs".

On se sumnjiči da je otpustio pacijentkinju nakon pregleda koja je ubrzo umrla.

Nataša Žabić (44) iza sebe je ostavila dvoje dece.

Ona je preminula je prošlog četvrtka, a kako se saznaje, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila. Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša Žabić je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja. Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Natašin rođeni brat Saša Đekić u izjavi za ''Novosti'' tvrdi, da je zbog nestručnosti doktora, njegova sestra ostavila sve zavijeno u crno i dvoje maloletne dece, koja su ostala bez majke. Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici, u nadi da će pravda pobediti.

Samo nekoliko sati pred sahranu, Saša je jedva smogao snage da ispriča šta desilo povodom tragedije koja je zadesila njihovu porodicu.

"Moja sestra je u petak 26. aprila dobila uput iz Doma zdravlja da se hitno javi u bolnicu zbog oticanje noge, jer se javila tromboza, otišla je a tamo je primio specijalista Opšte hirurgije, uz konstataciju da čim ona stoji na nozi, nije joj ništa. Jednostavno samo je vratio kući", priča Saša .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Bgd

    30. april 2024 | 12:22

    Oduzeti "doktoru" diplomu, pa kad izađe iz zatvora za jedno 5 godina da ide da čisti ulice.

  • Darija

    30. april 2024 | 14:15

    Jedno su propusti, drugo su greške, treće je "viša sila". Greški i propusta ne bi smelo biti, pogotovo ako su očigledne, ovde je u pitanju klasični nemar, zanemarivanje pacijenata, ne obraćanje pažnje na njihove probleme. Moja drugarica je davno umrla od slepog creva, došla je taman kad su se doktori smenjivali, čekala je dugo da se dogovore ko će je preuzeti i u tom čekanju umre. Da toliko hirurga ne vidi koliko je ona hitan slučaj....to je klasičan primer bahatosti.

  • Icka

    30. april 2024 | 14:57

    Po komentarima vidim da branite doktora. Da li je iko o vas koji ga branite imao situaciju da doktor ne zeli da ga pregleda? Da doktor GUGLA simptome?da li znate kakvi su danasnji doktori i oni koji staziraju? Pricate o odlasku na zapad a oni ovde venu ne mogu da pronadju, nego izbuse pacijenta? Sta cemo sa babicama koje su zbog nestrucnosti ubile decu? Moja komsinica je nosila zdravo dete i na porodjaju zbog nestrucne babice je rodila bebu koja bila biljka i umrla za 3 meseca. Zato sto je procena "lekara" bila da se porodi prirodno iako joj se zamotala pupcana vrpca oko vrata. Mojoj babi je "doktorka" rekla da joj nije nista, pa je otisla kod drugog lekara koji je video da to "nije nista" je u stvari rak dojke i zakazao hitnu operaciju. Svim kvazi doktorima uzeti licencu za rad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA