≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac razbio prozor crkve na Lešću, pa ukrao novac: U tužilaštvu sve priznao

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je naložilo prihijatrijsko veštačenje uhapšenog muškarca

  • 0
Provalnik, lopov obija vrata od crkve, crkva Foto-iustracija: Shutterstock

A. B. (40) je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršio tešku krađu na groblju Lešće.

Naime, on je provali u crkvu Svetog Jovana Milostivog koja se tamo nalazi, tako što je razbio prozor, a potom ušao i ukrao crkveni novčani prilog.

Osumnjičeni A. B. je, prilikom saslušanja, u prisustvu branioca koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, priznao izvršenje krivičnog dela.

Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu podneo je predlog za određivanje pritvora, s obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni poravkom na slobodi ponovio krivično delo koje mu je stavljeno na teret, kao i da bi se dao u bekstvo.

Tužilaštvo će, kako je saopšteno, u toku dokaznog postupka ispitati ovlašćenog predstavnika svedoka, ošrećenog paroha crkve Svetog Jovana Milostivog, kao i druge svedoke tog događaja.

Biće doneta i naredba za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog A. B, kao i druga potrebna veštačenja, te će, nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, biti doneta odluka o daljem postupanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA