≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Jel oko milion dovoljno. Jeste za g*vno ne žalim": Šarić i njegov advokat planirali ubistvo svedoka saradnika

T. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na suđenju je prikazana komunikacija, kako tužilaštvo tvrdi, između Šarića i njegovog advokata, o planiranju ubistva Nebojše Joksovića u kojima se pominje snajper i da blindiranim automobilima treba 10 minuta da dođu ispred njegove zgrade

  • 0
Darko Šarić mobilni poruke zatvor Foto-montaža: ATA Images, Shutterstock

Branioci Darka Šarića su tokom današnjeg suđenja optuženim pripradnicima njegove grupe, predložili veću Specijalnog suda u Beogradu da mu pritvor zameni kućnim pritvorom.

Advokat Marko Janković je predložio sudu da Šariću pritvor zameni blažom merom zabrane napuštanja stana, navodeći da je Šarić u pritvoru samo zato što je nezaposlen i pravosnažno osuđen.

Ovom predlogu se tužilac protivio uz obrazloženje da i dalje stoje razlozi zbo čega mu je pritvor određen. Sudsko veće je odbilo predlog odbrane.

Na današnjem suđenju je, između ostalog, prikazana komunikacija, kako tužilaštvo tvrdi, između Šarića i njegovog advokata, o planiranju ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, u kojima se pominje snajper i da blindiranim automobilima treba 10 minuta da dođu ispred njegove zgrade.

Prikazana je i poruka "Jel oko milion dovoljno. Jeste za govno ne žalim", a pominje se i bekstvo i stanovi za skrivanje.

Komunikacija koja se odnosi na paljenje automobila Gorana Nikolaševića, takođe je prikazana, a kako tužilaštvo navodi u optužnici Lazarević i Šarić su se te noći dopisivali, i Šarić je pisao Lazareviću da dobro odglumi pred Nikolaševićem da ga smiri.

Pominje se i Uroš Mišić (sad Radovanović), koji je prema navodima iz optužnice učestvovao u postavljanju ekploziva na Nikolaševićev automobil, dok se u prepisci pominje da ga je policija privela i našla garderobu u gepeku, kao i duks, te se optuženi pitaju da li će na tom duksu pronaći tragove ekploziva.

Darko Šarić, Marko Janjušević Foto: Marko Todorović, ATA Images

Takođe se navodi da su "potegli veze" da puste Mišića iz policije, kao i da ima alibi za tu noć da je devojka spremna da kaže da je bila sa njim.

Sledeći set poruka je između Šarića i Bojana Stanojkovića, koji je inače u bekstvu, a u kojima se dopisuju da o ekploziji i pominju da je dobro ođeknulo, te da je bilo "pola kilograma", dok sagovornik odgovara da je bitno da niko nije bio povređen, da je to nekoliko puta podvučeno kao bitno.

Advokat Marko Janković je predočio jednu poruku koja je napisana u ženskom rodu, dok tužilac tvrdi da taj PIN koristi Šarić te je rekao da nije moguće da Šarić piše u ženskom rodu.

Tužilac je na to istakao da je Šarić kao i svi ostali određeno vreme koristili nakon čega su neki drugi korisnici taj PIN preuzeli, što je moglo da se radi bez menjanja telefona, dok je konkretno za taj PIN rekao da koristila supruga jednog od optuženih.

Suđenje se nastavlja 4. juna.

Darko Šarić Foto: ATA Images

Branioci su na jučerašnjem suđenju sudu dostavili presudu Evropskog suda pravde u vezi sa komunikacijom sa kriptovanih aplikacija, tražeći da ponovo donesu odluku da li će u ovom slučaju koristiti kao dokaz komunikaciju sa kriptovane aplikacije "Skaj".

Postupajući sudija je na početku suđenja danas rekao da je sudsko veće ipak donelo odluku da odbije njihov zahtev za izuzimanje "Skaja", navodeći da se presuda odnosi na članice EU i u konkretnom predmetu, te ne može da se uzme kao opšta odluka.

Milan Vučinić i Duško Šarić dolašli sud iz kućnog pritvora, koji im je odredio sud uz jemstvo koje su priložili.

Pored Šarića i advokata Dejana Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA