Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka osumnjičenog za ubistvo malene Danke danas će biti sahranjena: Umrla 40 dana posle sina, drugi u zatvoru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danka Ilić (2) poslednji put živa je viđena 26. marta ove godine, da su je tog dana ubili osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković

  • 14
Danka Ilić  Svetlana Dragijević Foto: Privatna arhiva, Mateja Beljan

Svetlana Dragijević iz Zlota danas će biti sahranjena pored sina Dalibora.

Do zadnjeg dana tvrdila je da njeni najmiliji nisu krivi za smrt malene Danke Ilić (2) iz Bora.

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vest. Nen sin Dejan Dragijević uhapšen je zbog teškog ubistva, dan kasnije policija je privela i njegovog rođenog brata Dalibora i oca Radoslava. Iako je Dejan sve priznao u policiji ona je do sudnjeg dana tvrdila da je nevin.

Drugog sina Dalibora izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru. Viši sud u Zaječaru Radoslavu je odredio pritvor do 30 dana.

Danka Ilić, Dalibor Dragijević, Zlot, kuća, sahrana Dalibora Dragijevića, Lepljenje čitulja Foto: Mateja Beljan

Svetlana je, tako, ostala sama u kući u Zlotu.

Samo nekoliko sati pred smrt dala je potresnu ispovest za "Telegraf.rs" koju mi prenosimo u celosti.

- Bespomoćna sam i bolesna . Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne . Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila , drugi je u zatvoru , Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umem - rekla je Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.

- Radoslav je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta je više - kaže Svetlana Dragijević.

Ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP,,Vodovod,,u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa pokojnim braom Daliborom, koji je nakon hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premesitili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo .

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva ipo meseca još uvek nije nađeno.

(Telegraf.rs)

Video: Majka osumnjičenog za ubistvo male Danke napustila tužilaštvo: Nije svedočila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    17. maj 2024 | 08:07

    Petoro osimnjičenih a troje u pritvoru i dvoje pod zemlju,sem iznuđenih priznanja drugih dokaza nema a od Danke ni traga ni glasa,to je bilans dvomesečne istrage.Osumnjičeni u pritvoru bez dokaza i do kraja neće biti više potreban sud ako tako nastave sa istragom.

  • Kele

    17. maj 2024 | 08:08

    Svisnula je od tuge i bola. Eto šta su napravile dve pijane glave, uništili tri porodice i ožalostili celu Srbiju. Najžalosnija je sudbina male Danke, daće Bog da se i to rasvetli😢🙏

  • Sreten KV

    17. maj 2024 | 11:39

    Nije dobro što su dve osobe umrle, krivci su one dve pijandure koje su učinile svo zlo koje se dogodilo. Mora se nastaviti potraga za detetom, Danku policija mora naći po svaku cenu, ma koliko sve trajalo, nadam se da nece dugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA