≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svedočila direktorka škole "Vladislav Ribnikar": Učenik ubio 10 osoba, pa pozvao policiju

J. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje

  • 1
ribnikar, suđenje, krivica Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem direktorke nastaljen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, škole i države su podneli članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Na samom početku suđenja punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Krcmanović zabranjeno da posećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar delimično lišeni roditeljskog prava.

"Vladimir i Miljana Krcmanović su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih", istakla je Dunjić.

Tadašnja direktorka škole Snežana Knežević je odgovarala danas na pitanja suda, punomoćnika porodice Dukić i branioca porodice Kecmanović.

Ona je detaljno objasnila postupak promene smene đaka, kao i proces raspodele učenika u bilingvalna odeljenja.

Knežević je odgovarajući na pitanja rekla da je čula za K.K., odnosno da je imao dobre ocene i da je išao na takmičenja, dok je navela i da je njegovog oca upoznala jednom prilikom u školi.

Detaljno je pričala o školskom policajcu, programima o sprečavanju nasilja, radu psihologa i psihijatra, kao i nepravilnostima u školi koji su utvrđeni vanrednim inspekcijskim nadzorom nakon 3. maja.

Nakon pauze trebalo bi još dva svedoka iz škole da budu saslušani.

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka Kecmanovića, koji su, kako su preneli njihovi advokati, najpre želeli da svedoče u krivičnom postupku pa tek onda u parničnom.

U krivičnom postupku saslusani su Kecmanovici, mada jos nije okoncano postavljanje pitanja clanova porodica ostecenih Miljani Kecmanović, što bi trebalo da se nastavi 21. maja.

Osim Vladimira i Miljane Kecmanovića na današnjecročište pozvana su četiri svedoka koji su tada bili zaposleni u školi.

ribnikar, suđenje, krivica Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Godinu dana nakon masovnog ubistva: Retrospektiva zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA