≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić:Cilj je jačanje poverenja između građana i policije

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić je dodao da i pored tih pozitivnih rezultata, postoji dosta stvari na kojima treba dodatno raditi.

  • 5
DACIC-OBILAZAK-PU ZA GRAD BEOGRAD Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Policijska uprava Beograd, kao jedna od najvažnijih karika u radu MUP-a i policije, zajedno sa svim ostalim policijskim segmentima raditi na podsticanju pozitivnih tendencija ne samo na polju prevencije kriminala, rasvetljavanja krivičnih dela već i u otklanjanju zastoja za izdavanje dokumenata, a u cilju dodatnog rasta međusobnog poverenja građana i policije.

- Veoma je bitno da uložimo maksimalne napore, da se nastavi trend prevencije krivičnih dela, ali i onaj pozitivan zabeležen u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela, što je bio slučaj i do sada, rekao je Dačić nakon obilaska PU Grada Beograda koja je jedna od najvažnijih karika u radu MUP-a i polcije.

Dačić je dodao da i pored tih pozitivnih rezultata, postoji dosta stvari na kojima treba dodatno raditi.

- Moramo da obezbedimo uslove da građani mogu bez većih problema i zastoja, da dođu do ličnih dokumenata naročito pasoša. Isto tako želimo da policiju približimo što više građanima, ali da imamo i zapažene rezultate kada je reč o bezbednosti i borbi porotiv kriminala - naveo je ministar.

Dačić je za naredni period najavio zajednički rad sa svim drugim segmentima unutrašnjih poslova da se "pozitivne tendencije podstaknu još više" i da to rezultira "ne samo statistikom, koja je već dobra, nego da rezultiraju poverenjem građana, da građani poštuju policiju, ali i da policija poštuje građane".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    21. maj 2024 | 14:22

    Posle svih ovih godna lošeg iskustva sa policijom a i tobom neka ti je sa srećom sa ovom inicijativom

  • Dule

    21. maj 2024 | 15:24

    Ode Nine

  • Aleks

    22. maj 2024 | 12:36

    2002 godine mi oteli troje maloletne dece predškolskog uzrasta. Prešao sam granicu i vratio ih uz ometanje od strane policije. Kad sam prisustvovao prinudnim izvršenjima kao građevinski inspektor, u prisustvu policije mi pretili - policiot štiti krimosa. Kad su mojoj majci pripadnici nacionalističke manjine opljačkali kuću i povredili je, nisam uzeo "pravdu" u svoje ruke. Uradio sam sve što je potrebno da se to više ne desi. Džabe porez plaćam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA