≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milan koji je drogiran usmrtio vozača autobusa zanemeo u tužilaštvu: Preti mu kazna do 12 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti

  • 1

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Milan J. (45) zbog postojanja osnova sumnje da je kao vozač teretnog motornog vozila, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 21. maja 2024. godine na Obrenovačkom putu izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je smrtno stradao vozač autobusa M.R, a 18 putnika zadobilo lake telesne povrede.

Osumnjičeni je na saslušanju iskoristio svoje zakonsko pravo da u ovoj fazi postupka ne iznosi svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Milan J. 21. maja oko 10 časova, ne pridržavajući se odredbi iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – amfetamina, upravljao teretnim motornim vozilom ulicom Braće Joksića, iz smera Uba ka Obrenovcu.

On se, kako se sumnja, kod mesta Stubline isključio iz saobraćaja, zaustavljajući vozilo na šljunkanu površinu, a nakon toga prilikom uključenja u saobraćaj, nije propustio vozilo koje se kretalo putem, pa je prednjim desnim uglom vozila kojim je upravljao udario u prednji levi ugao autobusa koji se kretao u istom smeru, a kojim je upravljao vozač M.R.

Usled toga, M.R. je zadobio teške telesne povrede opasne po život usled kojih je preminuo na licu mesta, dok je 18 putnika iz autobusa zadobilo lake telesne povrede.

Sumnja se da je Milan J. bio svestan da preduzimanjem opisanih radnji može nastupiti smrtna posledica i lake telesne povrede, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, a kojom prilikom je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, a bio je svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Stravični snimci jezivog sudara kamiona i autobusa kod Obrenovca: Jedno lice izgubilo život

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA