Najgora vest presekla je sve Aleksandrove planove i snove, ali nade još ima. Pomozimo mu da se izleči

Mladi Nišlija gradio je svoju karijeru sportskog novinara, kada je ovog proleća saznao da ima leukemiju. Jedan ciklus hemoterapija je za njim, ali tri još slede

  • 0

Aleksandar je rođen 05. septembra 1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti - blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza - akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji žele da pokrenu akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Aleksnadru možete pomoći na sledeće načine:

Dinarski: 160-503253-25

Devizni: 00-540-0002670.3

IBAN broj: RS35160005400002670313 

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Upišite 499 i pošaljite SMS na 3030

Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)

Ako ste iz Švajcarske, upišite human 499 i pošaljite SMS na 455

Cena poruke je 20 CHF

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA