Naš zajednički uspeh: Stigla pomoć porodici Stojanović (FOTO)

- Hajde da se pobrinemo da ni jedno dete ne ostane bez očeve ljubavi i zaštite, zbog iznosa koji je jednak onom koji ostavimo u kafani ili bespotrebnoj kupovini

  • 1

Humanitarni pokret 28. jun je pre dve i po godine otpočeo projekat pod nazivom "Pomozimo srpskim porodicama", kako bi pomogao onima koji žive u nečovečnim uslovima i velikom siromaštvu, širom regiona.

Iz ove organizacije ističu da su ponosni na činjenicu da su od tada do današnjeg dana pomogli više od 200 porodica opskrbivši ih građevinskim materijalom, belom tehnikom, digitalnim uređajima, lekovima, školskim proborom, odećom ili pak zalihama hrane.

 

Kristina (5) je izgubila svog oca prosle nedelje. | 5 year old Kristina lost her father last week. Dragi prijatelji, 31.jula je sest godina postojanja nase organizacije, a prica koju ste verovatno svi culi je mozda najtuznija koju smo ikada imali. Prosle nedelje je otac cetvoro male dece, Miroslav Stojanovic (44), koji je prognan sa Kosova i Metohije, oduzeo sam sebi zovot, jer nije bio u mogucnosti da plati racun za struju u iznosu od 200$. Rekao je svojoj sestri da nije vise u stanju da gleda kako mu se deca muce u strasnom siromastvu, te je otisao u dvoriste i popio otrov. Miroslavljev zivot nikada nije bio lak. Njegovog oca su obesili kosovski Albanci, a majka je od tuge oduzela sebi zivot. Miroslav je radio najbolje sto je mogao da obezbedi svojoj porodici normalne uslove za zivot, sve dok teret nije postao pretezak. Svaki clan nase organizacije je jako pogodjen ovim slucajem, te smo se saglasili da zapocnemo posebnu kampanju pomoci ovoj porodici. Sva sredstva prikupljena ovog meseca idu direktno porodici Stojanovic, kako bi smo im pomogli u svemu, od troskova sahrane, pa do svega sto je potrebno da obezbedimo njegovoj deci bolje sutra. Molimo vas da date svoj doprinos i da prosledite poruku svima onima koji bi mogli da pomognu na bilo koji nacin. Credit Card: https://28jun.org/#donate PayPal: https://www.paypal.me/28jun Donacije iz Srbije: Ime: 28. JUN Dinarski račun broj: 265619031000037746 Raiffeisen banka Srbije Dear Friends, On July 31st we mark the 6th anniversary of our organization, and a story which many of you have heard about, is likely the saddest we have EVER come across. Last week, 44-year old Miroslav Stojanovic, father to four young children, a refugee from Kosovo, took his own life because he was unable to pay a $200 electricity bill. He called his sister to tell her that he could not stand to see his children suffer through extreme poverty anymore, he then went outside and drank poison. Miroslav's life was never easy, his father was hung by Albanians in Kosovo and his mother took her own life as she could not bare the grief. He worked as hard as he could to provide for his family until he couldn't take it anymore.A post shared by 28. Jun (@28jun) on

 

- Pokazali smo im da mi zaista brinemo o njima, da nam je stalo, da su nam važni i da nisu zaboravljeni. Zahvaljujući doprinosu naših donatora i nemerljivoj posvećenosti naših volontera, danas smo dostavili sve ono za sta je porodica Stojanović iz okoline Niša molila, nakon tragičnog gubitka oca i supruga, koji je nažalost oduzeo sebi život ne mogavši da gleda u kakvom siromaštvu odrastaju njegova deca. Dug od 20.000 dinara za struju bio je samo okidač - dodaju iz ove multinacionalne organizacije.

 

Zahvaljujuci vama, dragi nasi prijatelji, uspeli smo da u jako kratkom roku priskocimo u pomoc porodici Stojanovic, koja je iznenada, tragicno ostala bez svog stuba, oca i supruga Miroslava. Da im dostavimo pomoc, da se sprijateljimo sa njima, da se vezemo za decicu. Hvala vam od srca. Majka Slavica nece vise morati da pere ves na ruke za svoje cetvoro dece, nov frizider ce zameniti stari na kojem su odpadala vrata, a alfa pec ce im biti od koristi za predstojecu zimu ne samo zbog ogreva,vec i zbog kuvanja. Decicu smo obradovali Samsung tabletom, kao i I phone telefonom, igrackama, odecom, skolskim priborom. Zalosno je sto, po recima majke Slavice, nije bilo ozbiljne pomoci ovoj porodici koju je zadesila tragicna sudbina. Proterani su sa Kosova i Metohije, a sada su ostali i bez svog zastitnika. Apelujemo na sve institucije i ljude dobre volje da pomognu ovim malim andjelima. Teska srca smo se odvojili od njih. Ostavili smo ih u staroj kuci od slame i blata, koja prokisnjava i koja se urusava, bez primanja, bez institucionalne podrske, ali sa nadom u ocima i sa toplinom u osmesima. Uspeli smo da im ulepsamo makar jedan dan. #28jun #nonprofit #nonprofitorganization #humanitarian #humanitarianaid #charity #charityevent #charitychallenge #volunteering #causes #donate #donated #change #activism #dogood #dogoodfeelgood #fundraising #fundraisingevent #philanthropy #philanthropyday #givingback #givingtuesday #serbia #srbija #kosovo #GiftsforGood #HelpSerbianFamiliesA post shared by 28. Jun (@28jun) on

 

Kao jedan od razloga zbog kojih su se priključili humanitarnom pokretu 28. JUN, ističu mogućnost da decu koja prolaze kroz bolna životna razdoblja makar na trenutak učine srećnim i bezbrižnim, jer im to daje volju i snagu da se i dalje bore za zajednički cilj: pomoć srpskim porodicama, ma gde one živele.

- Sigurni smo da ćemo i u budućnosti, uz vašu pomoć, biti u prilici da na jos bolje načine pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - poručili su iz ovog pokreta.

 

Two and a half years ago we began our 'Help Serbian Families' project to assist those living in crippling poverty and the worst conditions in the region. We are proud of the fact that since then we have helped more than 200 families with home renovations, medical expenses, school supplies, food shortages and much more. We have shown them that WE care about them, that they MATTER to someone and that they are NOT forgotten. Thanks to the contributions from our supporters and the tireless dedication of our volunteers, today we delivered everything the Stojanovic family asked for to help them cope with the passing of the head of their household. Last month, in what was likely the saddest case we have come across, Miroslav Stojanovic, father to four young children and a refugee from Kosovo, took his own life because he was unable to pay a $200 electricity bill. The ability to alleviate the suffering of these children, for at least a moment, is the reason we have all come together to organize ourselves as the 28. Jun movement. We look forward to continuing to grow together as we strive to realize our vision in which all vulnerable people are provided for with dignity and efficiency. Let's make sure no other children are left without a father, over an amount which for some is one night out. Above is a small glimpse at some of the families that we have saved TOGETHER. Click on the link in the bio to become part of our team. #28jun #nonprofit #nonprofitorganization #humanitarian #humanitarianaid #charity #charityevent #charitychallenge #volunteering #causes #donate #donated #change #activism #dogood #dogoodfeelgood #fundraising #fundraisingevent #philanthropy #philanthropyday #givingback #givingtuesday #serbia #srbija #kosovo #GiftsforGood #HelpSerbianFamiliesA post shared by 28. Jun (@28jun) on

 

- Hajde da se pobrinemo da ni jedno dete ne ostane bez očeve ljubavi i zastite, zbog iznosa koji je jednak onom koji ostavimo u kafani ili bespotrebnoj kupovini. OVAKVE NESREĆE SE MOGU IZBEĆI, AKO UNAPRED REAGUJEMO. Možete pogledati samo neke od porodica do kojih je radom naših volontera stigla VAŠA pomoć. 2016 | 20172018.

Kliknite OVDE da postanete deo tima humanitarne organizacije "28. jun".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    10. avgust 2018 | 00:36

    Za pohvalu je pomoc ovoj nesrecnoj porodici, ali bez cvrstih izvora prihoda, pomoc ce se istopiti, i opet ce stari problemi da se vrate! Drzava mora da prepozna sve gradjane kojima je neophodna mesecna pomoc, da uradi socijslni status svih gradjana i da pomoc dostavlja na mesecnom nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA