Radmila je već jednom pobedila rak, a sada se vratio u još gorem obliku: Pomozimo joj da nastavi da odgaja svoju ćerkicu

Radmili možete pomoći uplatom na račun Komercijalne banke 205-9011007479772-26

  • 3

Novinarka lista "Danas" Radmila Čolić teško je bolesna i potrebna joj je finansijska pomoć za terapiju u inostranstvu koja bi bila uspešnija od dostupne u Srbiji.

Naš zajednički uspeh: Stigla pomoć porodici Stojanović (FOTO)

Radmila je 2006. godine dobila tumor tipa Astrocitom gradusa 2, koji je tada uspešno odstranjen na Odeljenju za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije (KCS) i tretiran terapijom zračenjem. Zbog mogućeg recidiva svake godine je rađena kontrola magnetnom rezonancom, sa pozitivnim ishodom. Zahvaljujući stalnom medicinskom nadzoru, Radmila je 2012. godine rodila devojčicu, piše na sajtu "Danasa".

Šest godina kasnije, juna 2018. godine, suprotno mišljenju onkologa da posle punih 12 godina ne bi trebalo da se ponovi tumor, kontrolni snimak je potvrdio – recidiv. Odmah je operisana na istoj klinici, a histopatološki nalaz je ukazivao na najgoru vrstu moždanog malignog tumora Glioblastom gradusa 4. Predložena je kombinacija zračenja i hemioterapije, na žalost sa vrlo malim izgledom za izlečenje.

U razgovoru sa našim lekarima, došlo se do informacije o novim postupcima u lečenju tumora u svetu, kao i novim preparatima koji se koriste u tu svrhu. Da bi se progresija bolesti zaustavila, pomoć je potražena u japanskoj klinici Resurrection-Clinics Germany UG u Dizeldorfu, koja je specijalizovana za tumore i retke bolesti. Radmila je primila početnu imuno terapiju lekom Gc Maff kojim se podstiču ćelije odbrambenog sistema da prepoznaju ćelije raka i uništavaju ih, što sa drugim primenjenim terapijama do sada nije bio slučaj.

Nastavak lečenja podrazumeva vakcinu od uzorka izvađenog tumora koja se izrađuje u Japanu.

Troškove puta, smeštaja i lečenja je do sada pokrivao naš list, gde Radmila radi od osnivanja 1997. godine, ali troškovi nove terapije su previsoki za firmu. Prema procenama stručnjaka za nastavak lečenja potrebno je 50.000 evra.

Pozivamo sve partnere, saradnike i sve ljude dobre volje u zemlji i inostranstvu da se priključe akciji "Danas" traži pomoć za Radmilu Čolić" i uplatom na priloženi račun ili na drugi način pomognu da naša draga koleginica još jednom dobije najvažniju bitku života i nastavi da odgaja svoju ćerkicu.

ŽIRO-RAČUN kod Komercijalne banke

205-9011007479772-26

Foto: danas.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. avgust 2018 | 14:45

    Kad nas još nema tako dobra terapija u inostranstvu na lečenje mogu samo bogati a ostali samo da se muče da kraja života u najgorim mukama strasno

  • Sale1971

    27. avgust 2018 | 14:45

    Možete li ubaciti i sms?

  • Sladjana

    1. septembar 2018 | 10:49

    Citam i ne verujem , strasno koliko se ljudi bori protiv ove opake bolesti. Moj Otac je preko noci saznao da ima Tumor na mozgu . Glioblaston lV stepen.Dali su mu 6 meseci , tako je i bilo. Nema zracenja , nema hemopterapije jer ne vredi . Zao mi je ove divne zene nek jij je Bog u pomoci .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA