Na UNICEF-ovom humanitarnom turniru prikupljeno više od 800,000 dinara za GAK "Narodni front"

Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turnir u basketu, koji je održan proteklog vikenda, prikupljeno je preko 800,000 dinara za podršku za odeljenje intenzivne nege neonatologije i porodilište GAK "Narodni Front"

  • 0

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis i nacionalni ambasador UNICEF-a, proslavljeni selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević otvorili su turnir i poželeli uspeh takmičarima.

- Biti ambasador UNICEF-a za mene je jedna od najdražih uloga u životu. Velika vrednost rada UNICEF-a je to što kroz sport promovišu osnovne ljudske vrednosti i pomažu najmlađima da se razviju i da odrastaju u zadovoljne i ostvarene odrasle osobe. Fer plej turnir nas sve podseća na važnost solidarnosti, tolerancije, timskog duha i dobre saradnje. Drago mi je da sam danas ovde - izjavio je Aleksandar Đorđević.

Foto: Promo/Unicef

Obraćajući se učesnicima turnira, direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis je rekla:

- Poznato je da je košarka vodeći nacionalni sport u Srbiji i da svi, bez obzira na godine, uživaju u basketu. Danas zajedno promovišemo snagu sporta, čari košarke i velike snove za svaku devojčicu i svakog dečaka. Timovi koji učestvuju dokazuju da je sport moćno sredstvo koje povezuje decu i odrasle. Hvala vam što omogućavate UNICEF-u da unapredi rad jedinica za neonatologiju kako bi se prevremeno rođenim i bolesnim bebama obezbedili optimalni uslovi da prežive i napreduju.

Foto: Promo/Unicef

Na Fer plej turniru u basketu, koji je održan u Dynamic sport & Health klubu na Dorćolu, učestvovalo je 16 ekipa koje su bile sastavljene od predstavnika kompanija Atlantic Grupa, Algotech, Delta Holding, Eurobanka, Imlek, L Oreal, Mainframe, NIS, NLB banka, OSA, Saga, Telenor i UNICEF. Turnir je podržala kompanija Voda Voda.

Pobednik turnira je tim kompanije NIS, drugo mesto je osvojio Nordeus, treće Telenor, dok je u ženskoj konkurenciji tim NLB banke bio bolji od tima UNICEF-a.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA