≫ 

Miloš se uhvatio u koštac sa leukemijom po treći put: Ali ima nade da njegove dve ćerkice odrastu pored oca

- Od ponedeljka krećem sa hemoterapijama opet. Imam šanse da se ponovo izborim i ne predajem se - obavestio je Miloš prijatelje na Fejsbuku

  • 2

Milošu Komnenoviću (38), koji se leči od leukemije pojavili su se recidivi. On je emotivnom porukom na Fejsbuku ražalostio prijatelje, koji su odmah priskočili u pomoć. 

Sećate se mene? Pobedio sam rak: Javio nam se Stefan i obradovao lepom vešću, ali i zamolio je za pomoć u odlučujućoj borbi protiv raka

- Dragi prijatelji, na žalost, upravo sam saznao da mi se pojavio recidiv. Od ponedeljka krećem sa hemoterapijama opet. Imam šanse da se ponovo izborim i ne predajem se. Kako će ovog puta troškovi izaći oko 70.000 evra, ko je u prilici neka pusti poruku na 3030 sa brojem 237. Hvala - napisao je Miloš na Fejsbuku.

Miloš je krajem januara 2017. godine zbog česte malaksalosti posetio lekara. Tom prilikom je hitno hospitalizovan u KCS gde je ustanovljeno da Miloš boluje od leukemije tipa PRO T ALL. Pošto nije ustanovljen tip 80 posto malignih ćelija, nije bilo moguće odrediti kojim citostaticima započeti samo lečenje.

Foto: budihuman.rs

Od tog dana kreće Miloševa borba sa progresivnom bolešću. Uz veliku pomoć porodice i prijatelja, Miloš stupa u kontakt sa klinikom Maltezer u Nemačkoj, koja prihvata da razmotri njegov slučaj.

Dana 19. jula zbog niskog imuniteta posle hemoterapija (uobičajno za pacijente posle ovih tretmana) konstatuje se Herpes Zoster koji aktivira T-Limfocite kao odbranu od virusa, ali u isto vreme prouzrokuje tzv. dijagnozu “GVHD”, odnosno Graft Versus Host Desease, koja je u maloj meri poželjna jer čisti eventualne neželjene ćelije u organizmu, ali je opasna i smrtonosna ako pređe određeni stepen upale.

Od tog trenutka do danas, Miloš se leči na Klinici Malteser od upale debelog creva sa dnevno praćenim dijarejama i bolovima zbog aktivacije GVHD-a, kao i naknadne pojave CMV virusa. Bez obzira na opasnosti koje nosi trenutno lečenje, očekuje se da će biti uspešno izlečen i da će te nuspojave nestati u skorijem roku.

Miloš je 26. septembra saznao da njegova bitka protiv leukemije nije gotova i da će se po treći put boriti protiv ove opake bolesti.

Međutim, za nastavak lečenja je potreban iznos koji porodica samostalno više nije u mogućnosti da obezbedi.

Pomozimo Milošu! Upišimo 237 i pošaljimo SMS na 3030. Za Švajcarsku, upišite human237 i pošaljite SMS na 455. Cena poruke je 20 CHF.

Uplate na račune:

Dinarski: 160-463418-26

Devizni: 00-540-0001924.3

IBAN broj: RS35160005400001924383

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

VIDEO/Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    27. septembar 2018 | 22:21

    Svako dobro covece , pregrmeces i to

  • Boza

    27. septembar 2018 | 21:29

    Ajde sad da vidimo drzavu da li ce da plati ovaj novac ili cemo morati opet da sakupljamo sms porukama ili ce opet jutjuberi da sakupljaju novac preko donacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA