Mališani iz Niša se odrekli ekskurzije da bi njihov drug ozdravio: Hrabri mali Petar se bori s opakom, malignom bolešću

Vest da je Petar bolestan potresla je njegove drugove i nastavnike, bilo je suza...

  • 6

Učenici odeljenja osmog jedan Osnovne škole „Ratko Vukićević“ iz Niša odrekli su se odlaska na matursku ekskurziju a novac namenjen za to uplatiće za lečenje druga iz razreda Petra Grujića (14), kome je u junu otkrivena podmukla maligna bolest - Juingov sarkom, IV stadijum.

Miloš se uhvatio u koštac sa leukemijom po treći put: Ali ima nade da njegove dve ćerkice odrastu pored oca

Petrovim drugarima je veoma teško pala Petrova bolest pa su rešili da mu pomognu na svaki mogući način.

Petar Grujić Foto: Budi human

Bolan tumor

Operativni zahvat rađen je 11. juna, nakon čega je tumor izrazite agresivnosti i maligniteta metastazirao i postao znatno progresivniji. Petar je primio dva bloka hemioterapije, ali lečenje nije dalo rezultate. Dečakovo srećno detinjstvo prekinula je opaka bolest s kojom vodi tešku bitku. Naglo je izgubio na težini, otežano i retko se kreće. Tumor je bolan, nalazi se na grudnom košu i ugrožava mu disanje.

Vest da je Petar bolestan potresla je njegove drugove i nastavnike, bilo je suza...

- Deca hoće da se odreknu novih patika, telefona, neki i ekskurzije kako bi pomogli. Ona deca koja budu želela da idu na ekskurziju, ići će, ali će svakako i oni dati novac za Petrovo lečenje. Dirnula me je ta njihova odluka, zaista. Petar je divno dete - priča za Kurir Divna Stevanović, direktorka OŠ „Ratko Vukićević“, i dodaje da je u planu niz humanitarnih akcija kako bi se prikupio neophodan novac.

Odgovor iz Nemačke

Nataša Uzunović, razredni starešina bolesnog dečaka i njegovih drugara koji su se odrekli ekskurzije, objašnjava da je cilj bio da se što pre skupi što više finansijskih sredstava. Za lečenje će najverovatnije biti potrebno oko 100.000 evra. Njegovi roditelji bi danas trebalo da dobiju odgovor od bolnice iz Nemačke da li će primiti dečaka i koliko će koštati lečenje.

Petrova razredna Nataša Uzunović Foto: Printscreen/ Prva

- Roditelji su bolnici u Nemačkoj dostavili svu dokumentaciju. Svi s nestrpljenjem čekamo njihov odgovor. Škola je uspela da skupi oko 100.000 dinara, ali nastavljamo sa akcijama i prukupljanjem sredstava za Petrovo lečenje - ističe Uzunovićeva i dodaje da se nada najboljem ishodu, kao i da je ponosna na decu koja su se ujedinila kako bi pomogla svom drugu.

UPLATE NA RAČUNE:

Dinarski: 160-516430-70

Devizni: 00-540-0004210.5

IBAN broj: RS35160005400004210576

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs/ Tv Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    28. septembar 2018 | 08:42

    Bravo deco. Divni ste drugari👏

  • Vladimir

    28. septembar 2018 | 09:20

    Ima li išta lepše od drugarstva? Dajte deci pet dana da vladaju svetom i biće baš onako kako oni zamisle. Skidam kapu i dubok naklon.

  • Istina

    28. septembar 2018 | 11:05

    Bravo deco, vi ste nasa buducnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA