Humani učenici iz doma PTT škole organizuju humanitarni koncert za bolesne drugare

Na koncertu će nastupiti Amadeus, Lexington i Projekat bend, Uncle Džo...

  • 0

Humanitarni koncert za Aleksu i Veljka Jovanovića, koji boluju od spinalne atrofije mišića, biće održan u ponedeljak od 19.30 časova zahvaljujući učenicima koji žive u Domu PTT škole.

Vapaj očajne Prokupčanke koja brine o teško bolesnoj deci: Molim vas, nađite načina da ostanem sa njima

Na koncertu će nastupiti Amadeus, Lexington i Projekat bend, Uncle Džo, Sergej Pajić, kao i gosti iznenađenja. Sav prikupljen od ulaznica namenjen je za kupovinu sredstava za lečenje braće Alekse i Veljka Jovanovića iz Borče. Cena ulaznice je 300 dinara.

- Naši učenici se trude da svojim zalaganjem doprinesu podizanju svesti kod ljudi, a naročito kod mladih, po pitanju humanosti, solidarnosti i društvene odgovornosti, odnosno vrednosti koje treba da budu vodilje tokom odrastanja.

- Mi kao vaspitno-obrazovna ustanova smo tu da ih podržimo i omogućimo da njihove ideje zažive. Ovaj model saradnje učenika i ustanove pokazuje kako se pravim koracima gradi renome ustanove koja utiče na izgradnju pozitivnog sistema vrednosti i jačanju svesti o potrebi da se pomogne drugima - kaže Nenad Milenović, direktor Doma učenika srednje PTT škole.

Godinama unazad, Dom učenika PTT škole organizuje tradicionalni humanitarni turnir u basketu svakog maja, kada se takođe skupljanju novčana sredstva za pomoć deci kojima je potrebno lečenje. Prošle godine učenici su organizovali turnir i prikupili novčana sredstava za lečenje dvanaestogodišnjeg dečaka Vasilija Pantelića iz Aranđelovca, koji boluje od nekrotičnog enterokolitisa, odnosno sindroma oštećenja creva sa poremećajem crevne pasaže, a pre toga su pod okriljem iste akcije prikupljali novac za Jelenu Ranković iz Koceljeve, koja se lečila od maligne bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA