Marko je meni sve na svetu i borim se kako moram: Samohrani otac ne radi jer brine o bolesnom sinu i moli za vašu pomoć

Lekari su Marku Obreniću dijagostikovali cerebralnu paralizu i samo uz fizikalnu terapiju moći će da prohoda

  • 8

Borba za život malog Marka Obrenića (1,5) i dalje ne prestaje. Nakon što je bezuspešno išao na fizikalnu terapiju u čačansku bolnicu, lekari su mu dijagnostifikovali cerebralnu paralizu i prebačen je Beograd. Samohrani otac Dragan svakodnevno je na relaciji Čačak – Beograd. Ne radi jer mora da brine o Marku, a prihoda nema ni od kud, piše glaszapadnesrbije.rs.

Vasil je jači od nauke i zdravstva: Boluje od cerebralne paralize, ali to ga nije sprečilo da na triciklu "preleti" 30 km (FOTO)

- Svaki odlazak košta minimum 5.000 dinara, lekovi, pelene... sve to moram da kupim. Snalazim se i sklapam kraj sa krajem, ali više ne vidim izlaz i moram da zamolim sve ljude dobre volje ako su u prilici da nam pomognu da se izborim za Markov život i zdravlje. Lako bih ja da mogu da radim, ali moram da brinem o sinu... roditelji mi pomažu koliko mogu, ali oboje su u penziji - kroz suze je ispričao Dragan Obrenić.

JUNAK OD ROĐENJA

Inače, Marko Obrenić, junak je od rođenja. Na svet je došao u sedmom mesecu sa svega 1.100 grama, a nakon 60 dana provedenih u inkubatoru uspeo je da se izbori za svoj život. Međutim, posledice su ostale. Doživeo je moždani udar, slabo vidi i ne može normalno da se kreće. Majka ga je napustila odmah po rođenju i sva briga pala je na Draganova leđa.

Marko i Dragan Obrenić, Foto: glaszapadnesrbije.rs

- Za svih ovih 18 meseci niko ga nije ni okupao, ni presvukao osim mene. On je meni sve na svetu i ništa mi ne pada teško. Borim se kako moram - priča Dragan.

Lekari su konstatovali da mali Marko samo ukoliko redovno bude išao kod fizioterapeuta može samostalno da stane na svoje noge i normalno prohoda. Pomozimo ovom dečaku kojeg život od samog rođenja nije mazio, da živi život kao ostala deca.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, sve informacije možete dobiti na broj telefona: 064/36-14 –977, a broj žiro računa na koji možete uplatiti novac je: 205 9011005175091 06, Komercijalna Banka.

VIDEO/Tamara Vučić: Autizam nije bolest

(Telegraf.rs / Izvor: glaszapadnesrbije.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    5. oktobar 2018 | 22:57

    Zasto se ovoj bebici I tati neobezbedi lezanje na Cerebralnom u Sokobanjskoj 17.gde su strucnjaci.Drzavo reaguj,molim te.

  • jana

    5. oktobar 2018 | 22:42

    Ajmo ljudi da pomognemo ovom divnom coveku i ovom malisi koji je zasluzio da ima normalan zivot!

  • Neks

    6. oktobar 2018 | 01:24

    Srbijo pomozi ovom detetu neduznom...muke su to sto njegov otac prozivljava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA